Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Samppanjat

Samppanja on symboli hemmottelulle, ylellisyydelle ja juhlalle. Se on myös mitä mainioin ruokajuoma, jota voi huoletta nauttia läpi aterian.

   
  1/1 12cl
Billecart-Salmon Brut Reserve 0,375l 49,00
AC Champagne, Billecart-Salmon, Mareuil-Sur-Aÿ, Ranska,    

”Billecart-Salmonin samppanjat ovat erittäin tyylikkäitä ja elegantteja. Tämän vuoksi  viinikriitikot ylistävät talon viinejä vuodesta toiseen. Brut reserve on upea apertiivi sekä mainio nautittavaksi erilaisten alkuruokien kanssa.”

   
Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Millesime 2005 79,00 13,20
AC Champagne, Bonnaire, Ranska,    

”Vivahteikas ja hieman kehittynyt Chardonnaysta valmistettu talon samppanjamme on ihanteellinen aperitiivi. Sen sitrushedelmäinen, valkoisten kukkien ja paahteisuuden sävyttämä tuoksu ja runsas maku on omiaan myös monenlaisille alkuruuille.”

   
Benoît Lahaye Millèsime 2008 109,00
AC Champagne, Benoît Lahaye, Bouzy, Ranska, Biodynaaminen    

”Erittäin pieni, täysin biodynnamisesti tarhojaan viljelevä Benoît Lahaye valmistaa Pinot Noir- voittoisia samppanjoita. Perusviini käy ja kypsyy pienissä tammitynnyreissä, pullokypsytyksen kestäessä viisi vuotta. Valmistusmenetelmät ja matala dosage (4g/l) takaavat omaleimaisen tyylin, jossa ilmenee tasapainoista runsautta ja hallittua lievää sherrymäisyyttä.”

   
Les 7 Extra Brut 119,00
AC Champagne, Laherte Fréres, Chavot, Ranska,    

”Les 7 Extra Brut kuuluu alueen harvinaisuuksiin, sillä Chardonnayn, Pinot Noirin ja Pinot Meunierin lisäksi siihen sekoitetaan neljää muuta lain sallimaa lajiketta (Fromentau, Arbanne, Pinot Blanc ja Petit Meslier), joita nykyisin viljellään erittäin vähän. Käyminen tapahtuu vanhoissa tammiastioissa ja nuoren perusviinin lisäksi siihen lisätään vanhoja Solera-viinejä. Tuoksussa paahteisuutta, briossia, hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta. Pitkä maku on miellyttävän mausteinen.”

   
Fleury Extra Brut Millèsime 1995 128,00
AC Champagne, Champagne Fleury, Courteron, Ranska,    

”Fleury oli yksi ensimmäisiä biodynaamisen viljelyn aloittajia Samppanjan alueella. Fleuryn viineissä yhdistyy voima ja raikkaus ja myös kypsytyspotentiaali on korkea. Extra Brut 1995 on Pinot Noir´n ja Chardonnayn sekoitus, sen luonne on jo upean kehittynyt: erittäin pehmeä mousse, paahteisuus, sitruksisuus ja pähkinäisyys ovat avainsanoja. Kypsien samppanjoiden ystäville.”

   
Cuvée un Jour 128,00
AC Champagne, André Clouet, Bouzy, Ranska,    

”André Clouet´n viinien tyyli on miellyttävän paahteinen. Perusviinin, joka pohjautuu puhtaasti Pinot Noiriin, kypsytys tapahtuu osittain tammitynnyreissä, joka tekee siitä runsaan erittäin vakuuttavan. Cuvée Un Jour on sekoitus kolmea vuosikertaa : 1996 (50%), 1995 (25%) ja 1997 (25%).”

   
Egly-Ouriet V.P. Extra Brut 132,00
AC Champagne, Egly-Ouriet, Ambonnay, Ranska,    

”Mahtavan runsas samppanja, joka on pääosin vuosikertaa 2004. Pinot Noir- ja Chardonnay- rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä ja kypsyminen tapahtuu pääosin pienissä tammitynnyreissä. Viinin nimessä oleva V.P. – Vieillissement Prolongé tarkoittaa pitkää kypsytystä. Tämä samppanja on saanut kypsyä peräti 70 kuukautta hiivasakan päällä.”

   
Jacques Selosse Brut Initial Blanc de Blancs 139,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Avize, Ranska, Biodynaaminen    

“Selosse tekee samppanjaa niin kuin suurta Burgundin valkoviiniä. Samppanjoiden tyyli on hyvin omaleimainen ja niille tyypillistä on hallittu oksidaatio, tammitynnyrin luovuttama aromikkuus ja mineraalisuus.”

   
Jacques Selosse Substrance Brut Blanc de Blancs 209,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Ranska, Biodynaaminen    

”Substance on yksi omaleimaisimpia samppanjoita. Se tehdään täysin yhden Solera-tynnyrin sisällöstä. Tämän Soleran valmistus aloitettiin vuonna 1986. Viinin valmistukseen käytetään vuosittain n. 2000 litraa viiniä, jonka jälkeen otettu määrä korvataan uuden sadon viinillä. Pullokypsytys kestää noin 6 vuotta ja lopputuloksena on täyteläinen, pähkinäinen, moniulotteinen ja mineraalinen viini.”

   
Salon Blanc de Blancs Le Mesnil 2002 335,00
AC Champagne, Champagne Salon, Ranska,    

”Tätä viiniä tehdään ainoastaan parhaimpina vuosina. Vuoden 2002 kasvukausi oli täynnä suuria vaihteluja. Lämpötilat ja sademäärät vaihtelivat kuin Suomen kesällä konsanaan. Lopulta vuosikerta osoittautui klassiseksi, pitkä pullokypsytys on luonut viiniin moniulotteisuutta ja kerroksellisuutta. Kyseessä on kuitenkin vielä nuori vuosikerta, joten suutuntumassa on aistittavissa myös veitsenterävä hapokkuus, joka tekee siitä raikkaan, mutta samalla pitkän maultaan. Antaa nyt jo juojalleen elämyksiä, mutta kehittyy vielä erittäin pitkään.”

   
Jacquesson DT Millésime 1996 Magnum 420,00
AC Champagne, Champagne Jacquesson, Ranska,    

”Todellinen harvinaisuus! Tätä viiniä on valmistettu magnum- kokoisena ainoastaan joitain kymmeniä pulloja. Viiniin käytetyt Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier- rypäleet on kerätty Jacquessonin parhailta Grand Cru- luokitelluilta palstoilta. DT:n erikoisuutena on poikkeuksellisen pitkä pullokypsytys ennen korkin vaihtoa, joka tekee viinistä erittäin moniulotteisen ja ikääntymiskykyisen.”