Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Jälkiruokaviinit

   
  1/1 8cl
Huxelrebe Auslese 2013 54,00 11,50
Prädikatswein Rheinhessen, Bioweingut Lorenz, Saksa, Luomuviini    

” 1920-luvulla Gutedel- ja Courtiller Musqué- rypäleestä risteytetystä Huxelrebestä tehdään makeita jälkiruokaviinejä, joiden makua raikastaa raperperimainen hapokkuus. Tämän luomutilan viini on täynnä valkoherukan, hunajan ja makean rusinan aromeja.”

   
Maury Vintage 2011 62,00 13,20
AC Maury, Mas Amiel, Ranska,    

”Etelä-Ranskan Roussillonissa tehdään erittäin arvostettuja väkevöityjä viinejä. Maury-viinit tehdään Grenache- lajikkeesta ja luonteelle ominaista on runsas hedelmäisyys ja sopivan makea maku. Suklaisille herkuille parhaimmillaan.”

   
Anthos Passito 67,00
IGT Passito Rosso, Piemonte, Matteo Correggia, Italia,    

”Hieno ja poikkeuksellisen tiivis viini Brachetto- lajikkeesta. Yleensä erittäin herkkiä viinejä tuottava rypäle saa kuivua 2-3 kuukautta ennen viinin valmistusta, jolloin sokerit ja aromit tiivistyvät. Viini on ihastuttavan marjainen ja viettelevän makea.”

   
Riesling Cuvée Ernest Selection de Grains Nobles 2009 80,00
AC Alsace, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”SGN-viinit ovat Alsacen hienoimpia ja arvostetuimpia makeita viinejä, joita tehdään erittäin pieniä määriä. Viini on kunnianosoitus tilan 1900- luvun alun johtajalle, joka hankki rohkeasti lisää viljelymaata suvulle. Hänen ansiostaan Schlumbergerillä on omistuksessaan useita palstoja, jotka lukeutuvat Alsacen parhaimmistoon.”

   
Trockenbeerenauslese nr.7 Rosenmuskateller 2011 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

” Rosenmuskateller on todella vähän viljelty, harvinainen lajike. Tuoksu on voimakas, aromikas, hieman tamminen, hyvin hedelmäinen; ruusua, kirsikkaa, vaniljaisuutta, hunajaa, aprikoosia. Maku on hyvin makea, täyteläinen, kuitenkin hyvähappoinen, tasapainoinen ja erittäin aromikas.”

   
Trockenbeerenauslese nr. 6 2007 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

“Chardonnaysta ja Welschrieslingistä valmistettu viini on väriltään Kultainen. Tuoksu on todella hedelmäinen ja siitä voi löytää greippiä, hunajaa, vaniljaa, aprikoosia. Nektarimainen maku on suuntäyttävän paksu ja tasapainoinen.”

   
Markiz 2007 94,00
Dobrovo, Vinska Klet Goriska Brda, Slovenia,    

”Slovenian länsiosasta, aivan Italian rajan tuntumasta tuleva makea viini on sekoitus Rebula- ja Chardonnay- lajikkeita. Rypäleitä kuivataan 3 kuukautta ennen puristamista aromien tiivistämiseksi. Kullankeltaisen viinin maku on makea, mutta eloisan raikas, josta löytyy kuivattujen hedelmien aromeja.”

   
Ratafia de Champagne 109,00
AC Ratafia de Champagne, Champagne Geoffroy, Ranska,    

”Champagnen alueen väkevöity viinierikoisuus. Se sekoitetaan laadukkaasta Fine de Champagnesta ja erittäin tiiviistä ja makeasta rypälemehusta. Lopputulos on väriltään syvä rosée, maultaan makea, mutta raikkaan marjaisa, josta voi löytää myös paahteisuutta, kaakaota ja makeaa mausteisuutta.”

   
Sauternes 2004 116,00 12,40
AC Sauternes, Domaine Rousset-Peyraguey, Ranska, Biodynaaminen    

”Erittäin pienen tilan käsityönä, luonnollisin menetelmin valmistetun viinin rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä, joiden sato pidetään todella pienenä. Erittäin makeassa maussa on eksoottista hedelmäisyyttä ja tynnyrikypsytyksen tuomaa mausteisuutta.”