Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Jälkiruokaviinit

   
  1/1 8cl
Monastero Passito Bianco 2010 63,00 13,50
IGT Passito Bianco, Monte del Fra, Italia,    

”Veneton alueelta tuleva kuivatuista rypäleistä valmistettu makea viini. Chardonnay, Garganega ja Sauvignon Blanc ovat sekoitettu tähän viiniin. Makea, melko täyteläinen maku, jossa eksoottista hedelmäisyyttä, hunajaa ja mausteisuutta.”

   
Anthos Passito 67,00
IGT Passito Rosso, Piemonte, Matteo Correggia, Italia,    

”Hieno ja poikkeuksellisen tiivis viini Brachetto- lajikkeesta. Yleensä erittäin herkkiä viinejä tuottava rypäle saa kuivua 2-3 kuukautta ennen viinin valmistusta, jolloin sokerit ja aromit tiivistyvät. Viini on ihastuttavan marjainen ja viettelevän makea.”

   
Recioto della Valpolicella 2011 79,00 12,70
DOCG Recioto della Valpolicella, Terre di Valgrande, Italia,    

”Ihastuttava, makean marjainen ja hedelmäinen viini Venetosta. Alueella tyypillisesti kuivataan rypäleitä muutaman kuukauden ajan, jotta aromit tiivistyvät entisestään. Tämän vuoksi viinin erittäin syvät ja monipuoliset aromit ovat omiaan suklaisten jälkiruokien kanssa.”

   
Muskat Ottonel Auslese 2013 79,00 8,50
Burgenland, Weingut Angerhof Tschida, Itävalta,    

”Yksi maailman parhaista makeiden viininen tuottajista, Angerhof Tschida, tekee vuosikerrasta riippuen kiinnostavan erilaisia viinejä. Tämä Muskat Ottonel Auslese edustaa raikkaan makeaa tyyliä, jonka hedelmäiset aromit ovat makeita, mutta puhtaita.”

   
Riesling Cuvée Ernest Selection de Grains Nobles 2009 80,00
AC Alsace, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”SGN-viinit ovat Alsacen hienoimpia ja arvostetuimpia makeita viinejä, joita tehdään erittäin pieniä määriä. Viini on kunnianosoitus tilan 1900- luvun alun johtajalle, joka hankki rohkeasti lisää viljelymaata suvulle. Hänen ansiostaan Schlumbergerillä on omistuksessaan useita palstoja, jotka lukeutuvat Alsacen parhaimmistoon.”

   
Trockenbeerenauslese nr.7 Rosenmuskateller 2011 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

” Rosenmuskateller on todella vähän viljelty, harvinainen lajike. Tuoksu on voimakas, aromikas, hieman tamminen, hyvin hedelmäinen; ruusua, kirsikkaa, vaniljaisuutta, hunajaa, aprikoosia. Maku on hyvin makea, täyteläinen, kuitenkin hyvähappoinen, tasapainoinen ja erittäin aromikas.”

   
Trockenbeerenauslese nr. 6 2007 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

“Chardonnaysta ja Welschrieslingistä valmistettu viini on väriltään Kultainen. Tuoksu on todella hedelmäinen ja siitä voi löytää greippiä, hunajaa, vaniljaa, aprikoosia. Nektarimainen maku on suuntäyttävän paksu ja tasapainoinen.”

   
Markiz 2007 94,00
Dobrovo, Vinska Klet Goriska Brda, Slovenia,    

”Slovenian länsiosasta, aivan Italian rajan tuntumasta tuleva makea viini on sekoitus Rebula- ja Chardonnay- lajikkeita. Rypäleitä kuivataan 3 kuukautta ennen puristamista aromien tiivistämiseksi. Kullankeltaisen viinin maku on makea, mutta eloisan raikas, josta löytyy kuivattujen hedelmien aromeja.”

   
Ratafia de Champagne 109,00
AC Ratafia de Champagne, Champagne Geoffroy, Ranska,    

”Champagnen alueen väkevöity viinierikoisuus. Se sekoitetaan laadukkaasta Fine de Champagnesta ja erittäin tiiviistä ja makeasta rypälemehusta. Lopputulos on väriltään syvä rosée, maultaan makea, mutta raikkaan marjaisa, josta voi löytää myös paahteisuutta, kaakaota ja makeaa mausteisuutta.”