Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Jälkiruokaviinit

   
  1/1 8cl
Brachetto d´Acqui 2013 39,00 8,30
DOCG Brachetto d´Acqui, Braida di Giacomo Bologna, Italia,    

”Piemonten perinteinen punainen, pirskahteleva makea viini. Brachetto on kevyt lajike, joka soveltuu erinomaisesti tähän tyyliin valmistettavaksi. Makea, marjainen ja raikas viini, jonka seuraan marjaiset jälkiruoat toimivat loistavasti.”

   
Monastero Passito Bianco 2010 65,00 13,90
DOC Passito Veneto, Monte del Frà, Italia,    

”Veneton alueelta tuleva kuivatuista rypäleistä valmistettu makea viini. Chardonnay, Garganega ja Sauvignon Blanc ovat sekoitettu tähän viiniin. Makea, melko täyteläinen maku, jossa eksoottista hedelmäisyyttä, hunajaa ja mausteisuutta.”

   
Riesling Cuvée Ernest Selection de Grains Nobles 2009 80,00 17,00
AC Alsace, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”SGN-viinit ovat Alsacen hienoimpia ja arvostetuimpia makeita viinejä, joita tehdään erittäin pieniä määriä. Viini on kunnianosoitus tilan 1900- luvun alun johtajalle, joka hankki rohkeasti lisää viljelymaata suvulle. Hänen ansiostaan Schlumbergerillä on omistuksessaan useita palstoja, jotka lukeutuvat Alsacen parhaimmistoon.”

   
Trockenbeerenauslese nr.7 Rosenmuskateller 2009 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

” Rosenmuskateller on todella vähän viljelty, harvinainen lajike. Tuoksu on voimakas, aromikas, hieman tamminen, hyvin hedelmäinen; ruusua, kirsikkaa, vaniljaisuutta, hunajaa, aprikoosia. Maku on hyvin makea, täyteläinen, kuitenkin hyvähappoinen, tasapainoinen ja erittäin aromikas.”

   
Trockenbeerenauslese nr. 6 2007 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

“Chardonnaysta ja Welschrieslingistä valmistettu viini on väriltään Kultainen. Tuoksu on todella hedelmäinen ja siitä voi löytää greippiä, hunajaa, vaniljaa, aprikoosia. Nektarimainen maku on suuntäyttävän paksu ja tasapainoinen.”

   
Markiz 2007 94,00
Dobrovo, Vinska Klet Goriska Brda, Slovenia,    

”Slovenian länsiosasta, aivan Italian rajan tuntumasta tuleva makea viini on sekoitus Rebula- ja Chardonnay- lajikkeita. Rypäleitä kuivataan 3 kuukautta ennen puristamista aromien tiivistämiseksi. Kullankeltaisen viinin maku on makea, mutta eloisan raikas, josta löytyy kuivattujen hedelmien aromeja.”

   
Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2011 98,00 10,50
Prädikatswein Mosel, Max Ferdinand Richter, Saksa,    

“Perinteinen viinitila jo 9. sukupolvessa. Tila noudattaa edelleen hyvin perinteisiä menetelmiä viiniensä valmistuksessa. Tämä makea viini yhdeltä Moselin todella jyrkistä huipputarhoista on ihastuttavan hedelmäinen, jonka aromeissa korostuu hunajaisuus, ananas ja sitrushedelmät.”

   
Ratafia de Champagne 109,00
AC Ratafia de Champagne, Champagne Geoffroy, Ranska,    

”Champagnen alueen väkevöity viinierikoisuus. Se sekoitetaan laadukkaasta Fine de Champagnesta ja erittäin tiiviistä ja makeasta rypälemehusta. Lopputulos on väriltään syvä rosée, maultaan makea, mutta raikkaan marjaisa, josta voi löytää myös paahteisuutta, kaakaota ja makeaa mausteisuutta.”

   
Sauternes 2004 116,00
AC Sauternes, Domaine Rousset-Peyraguey, Ranska, Biodynaaminen    

”Erittäin pienen tilan käsityönä, luonnollisin menetelmin valmistetun viinin rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä, joiden sato pidetään todella pienenä. Erittäin makeassa maussa on eksoottista hedelmäisyyttä ja tynnyrikypsytyksen tuomaa mausteisuutta.”