Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Jälkiruokaviinit

   
  1/1 8cl
Vin de Glaciere 2012 59,00 12,60
Washington State, Pacific Rim Winemakers, Yhdysvallat, Luomuviini    

”Keinotekoisesti jäädytetyistä Riesling- rypäleistä valmistettu makea viini Yhdysvaltojen länsirannikolta. Viettelevän makea ja samalla tasapainoisen raikas viini on loistava kumppani hedelmäisille jälkiruoille.”

   
Beerenauslese Bisamberg 2013 72,00 15,40
Wien, Weingut Wieninger, Itävalta, Biodynaaminen    

”Makea viini sekapalstalta! Useat eri lajikkeet myöhään kerättynä luovat pohjan upean hedelmäiselle ja moniulotteiselle makealle viinille, jonka pehmeä maku viettelee makeudellaan.”

   
Banyuls Grand Cru Baillaury 2005 75,00
AC Banyuls Grand Cru, Cave de l´Abbé Rous, Ranska,    

”Roussillonissa tuotetaan upeita väkevöityjä viinejä punaisesta Grenache- lajikkeesta. Banyuls on yksi arvostetuimpia ala-alueita. Viinien luonne on syvän hedelmäinen, joissa kehittyessään ilmenee myös nahkaisuutta ja yrttisyyttä.”

   
Muskat Ottonel Auslese 2013 79,00
Burgenland, Weingut Angerhof Tschida, Itävalta,    

”Yksi maailman parhaista makeiden viininen tuottajista, Angerhof Tschida, tekee vuosikerrasta riippuen kiinnostavan erilaisia viinejä. Tämä Muskat Ottonel Auslese edustaa raikkaan makeaa tyyliä, jonka hedelmäiset aromit ovat makeita, mutta puhtaita.”

   
Coteaux du Layon Rochefort 2012 88,00
AC Coteaux du Layon, Château Pierre-Bise, Ranska,    

”Loire- joen yksi arvostetuimmista makeiden viinien alueista on Coteaux du Layon. Siellä Chenin Blanc saavuttaa jalohomeen ihanteellisesti ja viinien rakenne onkin erittäin hieno. Hunajainen makeus yhdistyy raikkaaseen suutuntumaan. Tilan nimi, Château Pierre-Bise tulee suoraan alueen maaperästä, vulkaanisesta kivestä.”

   
Trockenbeerenauslese nr.7 Rosenmuskateller 2011 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

” Rosenmuskateller on todella vähän viljelty, harvinainen lajike. Tuoksu on voimakas, aromikas, hieman tamminen, hyvin hedelmäinen; ruusua, kirsikkaa, vaniljaisuutta, hunajaa, aprikoosia. Maku on hyvin makea, täyteläinen, kuitenkin hyvähappoinen, tasapainoinen ja erittäin aromikas.”

   
Trockenbeerenauslese nr. 6 2007 89,00
Burgenland, Alois Kracher, Itävalta,    

“Chardonnaysta ja Welschrieslingistä valmistettu viini on väriltään Kultainen. Tuoksu on todella hedelmäinen ja siitä voi löytää greippiä, hunajaa, vaniljaa, aprikoosia. Nektarimainen maku on suuntäyttävän paksu ja tasapainoinen.”

   
Vin Santo del Chianti Rufina 2007 89,00
DOCG Vin Santo del Chianti Rufina, Fattoria Selvapiana, Italia,    

“Vin Santo on ikivanha viinityyli, jossa rypäleitä kuivataan 4-5 kuukautta ennen puristamista, jotta ylimääräinen neste rypäleistä haihtuu ja aromit tiivistyvät. Viisi vuotta kestävän tammikypsytyksen aikana iso osa viinistä haihtuu taivaan tuuliin ja lopputuloksena on makea, tiivis ja moniulotteinen viini.”

   
Ratafia de Champagne 109,00 11,80
AC Ratafia de Champagne, Champagne Geoffroy, Ranska,    

”Champagnen alueen väkevöity viinierikoisuus. Se sekoitetaan laadukkaasta Fine de Champagnesta ja erittäin tiiviistä ja makeasta rypälemehusta. Lopputulos on väriltään syvä rosée, maultaan makea, mutta raikkaan marjaisa, josta voi löytää myös paahteisuutta, kaakaota ja makeaa mausteisuutta.”