Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kevyet ja raikkaat valkoviinit

Nämä viinit ovat raikkaita ja hyvähappoisia, harvoin tammitynnyrissä kypsennettyjä ja ne nautitaan nuorina ja hyvin viilennettyinä. Kokeile aperitiivina, alkuruokien kanssa ja kevyesti valmistettujen aromaattisten kalaruokien kumppanina.

   
  1/1 16cl
Lageder Pinot Grigio 2012 32,00
DOC Alto Adige, Alois Lageder, Italia,    

”Neljännessä sukupolvessa viiniä valmistava Lagederin tila on tunnettu luonnonmukaisista periaatteistaan ja tila käyttää muun muassa aurinkoenergiaa viininvalmistustilojen energianlähteenä. Viini on raikas ja puhtaan hedelmäinen ja soveltuu erinomaisesti aperitiiviksi ja kevyille kala- ja äyriäsiruuille.” pullokoko 0,375l

   
Notios White 2013 39,00 8,30
Nemea-Santorini, Gaia Wines, Kreikka,    

”Perinteisistä kreikkalaisista lajikkeista, Moscofilero ja Roditis, sekoitettu valkoviini Nemean alueelta. Puhdaspiirteinen, raikas ja keveän hedelmäinen viini yllättää hienostuneella tasapainollaan.”

   
Weisser Burgunder 2013 54,00
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa, Luomuviini    

”Huipputuottajan kristallinkirkas ja raikas valkoviini. Tuoksusta erottuu keveää hedelmäisyyttä, ruohoa ja sitruksisuutta. Maku on melko keveä ja tasapainoinen, jonka terhakka hapokkuus nostaa veden kielelle ja tekee mausta miellyttävän raikkaan ja pitkän.”

   
Wiener Gemischter Satz 2013 55,00
DAC Wien, Weingut Wieninger, Itävalta, Biodynaaminen    

”Gemischter Satz on erittäin perinteinen viinityyli Wienin alueella. Useita eri lajikkeita (peräti 15) kasvaa yhdellä viinitarhalla sekaisin. Ne kerätään samaan aikaan ja tehdään yhdeksi viiniksi. Jokainen lajike tuo omaa ominaispiirrettään mukaan. Tämän viinin hyvin hellävarainen valmistusprosessi takaa sen, että lopputuolksena on äärimmäisen raikas viini.”