Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset valkoviinit

Keskitäyteläiset valkoviinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Niiden luonne on usein hedelmäinen ja harvoin voimakkaan tamminen. Ne sopivat mainiosti erilaisille äyriäisruuille ja vaalealihaisille kaloille.

   
  1/1 16cl
Riesling Trocken 2014 49,00 10,50
Qualitätswein Pfalz, Weingut Wolf, Saksa,    

”Herkullinen Rieslingviini Mosel-joen varrelta. Viiniin on haluttu jättää hieman jäännössokeria hedelmäisiä aromeja korostamaan. Mikä hienointa, sen hyvä happorakenne ja mineraalisuus tekevät viinistä erittäin eloisan ja moniulotteisen.”

   
Julicher Estate Sauvignon Blanc 2014 61,00 13,00
Martinborough, Julicher Estate, Uusi-Seelanti,    

”Uuden-Seelannin pohjoissaaren eteläiseen kärkeen on kotiutunut Sauvignon Blanc- rypälelajikkeen lisäksi myös suomalainen Outi Jakovirta. Kyseinen daami toimii Julicher Estaten viinintekijänä. Tästä viinistä osa saa kypsyä tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan hieman pyöreämpi suutuntuma. Se edustaakin rypälelajikkeen tyypillisiä aromeja erittäin hienosti.”

   
Trabener Würzgarten Riesling Spätlese Trocken 2009 62,00 13,20
Prädikatswein Mosel, Weingut Martin Müllen, Saksa,    

”Pienen käsityöläistilan hieman kehittynyt Riesling- viini. Hieman myöhäisempi keräysajankohta takaa laadukkaat, tiiviit rypäleet ja sitä kautta viinin hedelmäisyys on kerrassaan upea. Tilan ja alueen tunnusomainen piirre on raikas hapokkuus, joka tekee viinistä miellyttävän eloisan.”

   
Riesling Spätlese Halbtrocken 1995 70,00
Qualitätswein Mosel, Weingut Martin Müllen, Saksa,    

”Erittäin arvostetun tuottajan kypsä Riesling Mosel- joen huippupalstoilta Traben-Trarbach- kylän ympäristöstä. Myöhäinen keräysajankohta, hidas spontaani käyminen ja kypsytys vanhoissa tammiastioissa ovat erittäin perinteiset metodit viinin valmistuksessa Moselin alueella. Nämä viinit kehittyvät suotuisasti erittäin pitkään. Ehdoton helmi kypsien Rieslingien ystävälle.”

   
Grüner Veltliner Federspiel 2013 72,00
Wachau, Weingut Nikolaihof, Itävalta, Biodynaaminen    

”Nikolaihof on mahdollisesti Itävallan vanhin viinitila, jonka historia vie aina ajanlaskumme alkuun saakka. Historiallisissa tiloissa tehdään nykyään ehkä Itävallan hienoimpia viinejä. Biodynaamiset viljelymenetelmät ja luonnonmukaiset valmistusmenetelmät luovat pohjan näille upeille viineille. Tämä Grüner Veltliner on tiiviin hedelmäinen ja samalla ihastuttavan raikas ja mineraalinen.”

   
Nicolas Joly Savennieres 2002 75,00
AC Savennieres, Nicolas Joly, Ranska, Biodynaaminen    

”Nicolas Joly on biodynaamisen viljelyn edelläkävijä. Hänen mukaansa Chenin Blanc voi saavuttaa optimaalisen kypsyyden ainoastaan terveiden ja luonnonmukaisten menetelmien myötä. Rypäleet kerätään aina käsin useassa erässä. Erittäin persoonallinen viini, jonka luonteesta Joly itse sanoo: Älä väitä että viinini olisi oksidoituneita, ne ilmentävät luonnollista alkuperäänsä, ovat maultaan kehittyneitä ja säilyttävät luonteensa erittäin pitkään.”

   
Siebeldinger Im Sonnenschein Riesling Grosses Gewächs 2008 89,00
Grosses Gewächs Pfalz, Ökonomierat Rebholz, Saksa,    

”Hienosti jo kehittynyt, melko lämpimän vuosikerran upea yhden tarhan Riesling. Viinin runsas hedelmäisyys ja voimakkuus on ehkä hieman yllättävääkin. Rakenteeltaan se on siis erittäin maukas ja pääsee parhaimmilleen nautittuna runsaampien äyriäisruokien kanssa.”

   
Chablis Grand Cru Les Preuses 2008 109,00
AC Chablis Grand Cru, Patrick Piuze, Ranska,    

”Kanadalaissyntyisen Patrick Piuze'n matka Australian ja Etelä-Afrikan kautta Bourgogneen oman viinitalon omistajaksi vuonna 2008 on pitkä ja monivaiheinen. Piuzen tavoitteena on tuottaa voimakkaan terroir-luonteen omaavia Chablis-viinejä, vanhojen köynnösten rypäleistä. Hän pyrkii puhdaspiirteiseen ja mineraaliseen tyyliin, jota tammiaromit eivät peitä.”