Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset valkoviinit

Keskitäyteläiset valkoviinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Niiden luonne on usein hedelmäinen ja harvoin voimakkaan tamminen. Ne sopivat mainiosti erilaisille äyriäisruuille ja vaalealihaisille kaloille.

   
  1/1 16cl
Raig de Raim Blanco 2011 52,00 11,20
DO Terra Alta, Celler Piñol, Espanja,    

”Katalonian eteläosassa sijaitsevan huipputuottajan mielenkiintoinen valkoviini. Se sekoitetaan Garnacha Blancasta ja Macabeosta. Tilan vanhat Garnacha Blanca- köynnökset takaavat tiiviin ja hedelmäisen tyylin, jota Macabeo raikastaa sopivasti. Miellyttävän monipuolisesta aromimaailmasta löytyy kypsän hedelmäisyyden lisäksi hieman ruohoisuutta ja aromaattisuutta.”

   
Cuvée von der Insel 2012 54,00 11,60
Qualitätswein Rheingau, Schloss Rheinhartshausen, Saksa,    

”Erittäin perinteisen viinitilan mielenkiintoinen sekoitus Riesling, Chardonnay ja Weissburgunder- lajikkeita. Tuotantoalue sijaitsee kirjaimellisesti keskellä Rhein- jokea, sillä Mariannenaue- saari on tämän viinin rypäleiden kasvupaikka. Moniulotteinen makumaailma on suutuntumaltaan samalla raikas ja myös pehmeä.”

   
Grüner Veltliner Stein 2012 56,00 12,00
DAC Kamptal, Weingut Jurtschitsch Sonnhof, Itävalta, Luomuviini    

”Grüner Veltliner puhtaimmillaan on Steinhaus- tarhalta peräisin olevan viinin tärkein piirre. Viileä, pitkä kasvukausi yhdistettynä hellävaraiseen valmistusprosessiin antaa pohjan viinin puhtaudelle ja raikkaudelle. Raikkaan hedelmäinen maku saa hieman tukea kevyestä mausteisuudesta.”

   
Julicher Estate Sauvignon Blanc 2013 58,00 12,40
Martinborough, Julicher Estate, Uusi-Seelanti,    

”Uuden-Seelannin pohjoissaaren eteläiseen kärkeen on kotiutunut Sauvignon Blanc- rypälelajikkeen lisäksi myös suomalainen Outi Jakovirta. Kyseinen daami toimii Julicher Estaten viinintekijänä. Tästä viinistä osa saa kypsyä tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan hieman pyöreämpi suutuntuma. Se edustaakin rypälelajikkeen tyypillisiä aromeja erittäin hienosti.”

   
Riesling Herrgottspfad 2007 60,00 12,80
Qualitätswein Rheinhessen, Weingut Becker Landgraf, Saksa, Luomuviini    

”Herrgottspfad on koko Rheinhessenin parhaista tarhoista Rieslingin viljelyä ajatellen. Tunnusomaisia piirteitä näissä viineissä on pitkä kypsytyspotentiaali ja hienostuneisuus. Tämä viini on jo hieman kehittynyt osoittaen upeaa tasapainoa hedelmäisyyden ja hapokkuuden kesken.”

   
Riesling Grand Cru Kessler 2008 69,00
AC Alsace Grand Cru, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Riesling Alte Reben 2012 69,00
DAC Wagram, Weingut Anton Bauer, Itävalta, Luomuviini    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Riesling Spätlese Halbtrocken 1995 70,00
Qualitätswein Mosel, Weingut Martin Müllen, Saksa,    

”Erittäin arvostetun tuottajan kypsä Riesling Mosel- joen huippupalstoilta Traben-Trarbach- kylän ympäristöstä. Myöhäinen keräysajankohta, hidas spontaani käyminen ja kypsytys vanhoissa tammiastioissa ovat erittäin perinteiset metodit viinin valmistuksessa Moselin alueella. Nämä viinit kehittyvät suotuisasti erittäin pitkään. Ehdoton helmi kypsien Rieslingien ystävälle.”

   
Nicolas Joly Savennieres 2002 75,00
AC Savennieres, Nicolas Joly, Ranska, Biodynaaminen    

”Nicolas Joly on biodynaamisen viljelyn edelläkävijä. Hänen mukaansa Chenin Blanc voi saavuttaa optimaalisen kypsyyden ainoastaan terveiden ja luonnonmukaisten menetelmien myötä. Rypäleet kerätään aina käsin useassa erässä. Erittäin persoonallinen viini, jonka luonteesta Joly itse sanoo: Älä väitä että viinini olisi oksidoituneita, ne ilmentävät luonnollista alkuperäänsä, ovat maultaan kehittyneitä ja säilyttävät luonteensa erittäin pitkään.”

   
Siebeldinger Im Sonnenschein Riesling Grosses Gewächs 2008 89,00
Grosses Gewächs Pfalz, Ökonomierat Rebholz, Saksa,    

”Hienosti jo kehittynyt, melko lämpimän vuosikerran upea yhden tarhan Riesling. Viinin runsas hedelmäisyys ja voimakkuus on ehkä hieman yllättävääkin. Rakenteeltaan se on siis erittäin maukas ja pääsee parhaimmilleen nautittuna runsaampien äyriäisruokien kanssa.”

   
Chablis Grand Cru Les Preuses 2008 109,00
AC Chablis Grand Cru, Patrick Piuze, Ranska,    

”Kanadalaissyntyisen Patrick Piuze'n matka Australian ja Etelä-Afrikan kautta Bourgogneen oman viinitalon omistajaksi vuonna 2008 on pitkä ja monivaiheinen. Piuzen tavoitteena on tuottaa voimakkaan terroir-luonteen omaavia Chablis-viinejä, vanhojen köynnösten rypäleistä. Hän pyrkii puhdaspiirteiseen ja mineraaliseen tyyliin, jota tammiaromit eivät peitä.”