Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset valkoviinit

Täyteläisiä viinejä on usein kypsennetty tammitynnyreissä, mikä antaa viineille runsautta ja vaniljaista makua. Nämä viinit sopivat parhaiten runsasmakuisten kalaruokien seuraksi. Myös miedonmakuiset linturuuat, sekä muut vaalealihaiset liharuuat sopivat näiden viinien pariksi.

   
  1/1 16cl
Hemina 2011 54,00
Pannonhalma-Sokoró, Apátsági Pincészet, Unkari,    

”Tilan perustivat benediktiinimunkit, jotka saapuivat alueelle 900- luvun alussa. 2000- luvun alusta alkaen tilalla on tehty mittavia muutoksia ja uudistuksia laadun parantamiseksi ja tila onkin noussut yhdeksi Unkarin parhaimmista. Hemina on tilan lippulaivaviini, josta löytyy intensiivistä hedelmäisyyttä ja kevyttä mausteisuutta. Sen täyteläinen maku ja kermainen suutuntuma saavat ryhdikkyyttä raikkaasta hapokkuudesta.”

   
Chardonnay Salamander 2010 72,00
DAC Südsteiermark, Weingut Andreas Tscheppe, Itävalta, Biodynaaminen    

"Andreas Tscheppe on biodynaamisen viljelyn puolestapuhuja Itävallassa. Hänen viiniensä tärkein sanoma on erittäin hieno tasapaino ja kypsytyspotentiaali. Vastoin kaikkia odotuksia tämä Chardonnay on samaan aikaan viekoitteleva, särmikäs, runsas ja hienostunut.”

   
Pinot Gris Grand Cru Spiegel 2007 75,00
AC Alsace Grand Cru, Domaines Schlumberger, Ranska,    

"Ihanan runsas Pinot Gris arvostetulta palstalta. Spiegel-tarhan maaperä on hiekkaista savimaata, joka luo rypäleihin tiiviyttä ja runsautta. Pitkä kypsytys hiivasakkansa kanssa antaa viiniin lisää ryhtiä ja kerroksellisuutta. Hieman kehittynyt aromimaailma, jossa kypsää hedelmäisyyttä ja aavistus savuisuutta. Pitkä maku on miellyttävän mineraalisuuden ryhdistämä.”

   
Sauvignon Blanc Sonne nr.2 2010 79,00
DAC Steiermark, Weingut Strohmeier, Itävalta, Alkuviini    

"Tämä alkuviini-Sauvignon Blanc rikkoo rajoja, hyvällä tavalla. Pitkä maseraatio ennen luonnollista käymistä, pitkä tammikypsytys, pullotus suodattamattomana. Näillä menetelmillä saadaan omaleimainen, rohkea ja täyteläinen viini, jonka aromit poikkeavat aromaattisista Sauvignon Blanceista.”

   
Corton-Charlemagne 1991 170,00
AC Corton-Charlemagne, Bonneau du Martray, Ranska,    

“Legendaarinen tuottaja, joka omistaa pelkästään Grand Cru- luokiteltuja tarhoja. Huippulaatu jokaisessa yksityiskohdassa on toiminnan kulmakivenä. Viinit ovat hyvin pitkäikäisiä ja periaatteisiin kuuluukin myydä varastostaan myös kypsiä viinejä.”