Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kevyet, hedelmäiset punaviinit

Nämä viinit ovat maultaan raikkaita ja hedelmäisiä, vailla karvaita parkkihappoja. Näennäisestä keveydestään huolimatta viinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Kokeile vaalean lihan ja linturuokien kanssa. Hieman viilennettynä toimivat myös mainiosti täyteläisten ja usein lämminsavustettujen kalaruokien kanssa.

   
  1/1 16cl
Pinot Noir 2012 59,00
Pannonhalma-Sokoró, Apátsági Pincészet, Unkari,    

”Pannonhalman alue Luoteis-Unkarissa on noussut arvostetuksi laatuviinialueeksi. Pinot Noir tuottaa näissä tasaisissa olosuhteissa upeita viinejä. Rypäleelle tyypilliset elementit, kuten raikkaus, marjaisuus ja hienostuneisuus ovat upeassa tasapainossa. Tämä vanha luostari on noussut tien näyttäjäksi koko Unkarin viiniteollisuudelle viimeisten vuosikymmenien aikana.”

   
Cerasuolo di Vittoria 2011 61,00
DOCG Cerasuolo di Vittoria, Planeta, Italia,    

”Sisiliasta löytyy mielenkiintoisia ja persoonallisia viinejä. Planeta on kunnianhimoinen tuottaja, joka haluaa vaalia saaren pitkiä viiniperinteitä. Cerasuolo di Vittoria on sekoitettu Nero d´Avolasta ja Frappatosta – Sisilian perinteisistä punaisista lajikkeista. Tyyliltään se on kypsän marjaisa ja hienostunut. Lisäksi jälkimaussa nousee aavistus tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta.”