Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset punaviinit

Näissä viineissä on usein voimakkaan hedelmäisyyden lisäksi tanniinien aiheuttamaa ryhdikkyyttä. Näiden aromit sopivat monenlaisille liharuuille. Keskitäyteläiset punaviinit ovat parhaimmillaan silloin, kun ateria luonteeltaan on tasapainoisesti valmistettu.

   
  1/1 16cl
Scaia Corvina 2012 39,00 8,30
IGT Veneto, Tenuta Sant´ Antonio, Italia,    

”Valpolicellan alueen yksi tärkeimmistä punaisista lajikkeista on Corvina. Usein se sekoitetaan muiden lajikkeiden kanssa, mutta Scaia on puhdas lajikeviini tuoden hienosti esiin kypsän hedelmäisyyden ja mausteisuuden sekä tasapainoisen raikkauden.”

   
Dogliani 2012 62,00
DOCG Dogliani, Luigi Einaudi, Italia, Luomuviini    

”Yksi arvostetuimpia tiloja Doglianin alueella. Italian ensimmäisen presidentin, Luigi Einaudin jälkeläinen, Paola valmistaa erityisen upeita Dolcetto- viinejä. Lajike tuottaa marjaisen ja raikkaan hapokkaan luonteen, joka Einaudin tilalla saavuttaa tasapainoisen rakenteen.”

   
Ama Chianti Classico 2011 66,00
DOCG Chianti Classico, Castello di Ama, Italia,    

”Toscanan kukkuloiden suojassa sijaitseva pieni tila, jossa valmistetaan viiniä toisessa sukupolvessa. Viinit käyvät läpi pitkän tammikypsytyksen hiivasakkansa kanssa. Näin viiniin saadaan miellyttävää runsautta, hedelmäisyyttä ja kevyttä paahteisuutta. Erittäin herkullinen kokonaisuus, jonka jälkimausta erottaa aavistuksen hienoa balsamicon aromia.”

   
Spätburgunder B 2012 71,00
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa,    

”Pfalzin hieman lämpimämpi ilmasto ja vuoden kestävä tammikypsytys nostavat tämän Pinot Noirin ryhdikkyyttä huomattavasti. Ryhdikkyyttä ja hedelmäisyyttä löytyy viinistä tuntuvasti kuitenkaan unohtamatta lajikkeelle tyypillistä hapokkuutta joka saa aikaan miellyttävän raikkauden.”

   
Pinot Noir Select 2012 75,00 16,00
Wien, Weingut Wieninger, Itävalta, Biodynaaminen    

”Ryhdikäs Pinot Noir Wienin kaupungista. Rypäleiden annetaan maseroitua myös rankojen kera, jotta viiniin saadaan enemmän runkoa ja tekstuuria. Pitkä tammitynnyrikypsytys antaa mausteisuutta ja monipuolisuutta, tehden siitä erittäin monipuolisen ruokaviinin.”

   
Frühburgunder 2011 77,00
Qualitätswein Ahr, Weingut Meyer-Näkel, Saksa,    

”Varhain kypsyvänä lajikkeena Frühburgunder sopii erinomaisesti viileämmälle Ahrin viinialueelle. Meyer-Näkel viljelee poikkeuksellisesti ainoastaan punaisia lajikkeita. Viinin herkullinen marjaisuus on upeassa tasapainossa tammikypsytyksen tuoman mausteisuuden kanssa. Kokonaisuutena se on yllättävänkin runsas, mutta samalla raikas.”

   
Clos Rougeard Le Bourg 2008 109,00
AC Saumur Champigny, Loire, Clos Rougeard, Ranska, Luomuviini    

”Le Bourg- tarha on ainoastaan alle yhden hehtaarin kokoinen, joten vuosittainen tuotanto jää n. 2000 pulloon. Erittäin tiivis Cabernet Franc, jonka ryhdikäs suutuntuma, runsas hedelmäisyys, konsentraatio ja raikkaus tekevät siitä kerrassaan loisteliaan viinin.”