Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset punaviinit

Näissä viineissä on usein voimakkaan hedelmäisyyden lisäksi tanniinien aiheuttamaa ryhdikkyyttä. Näiden aromit sopivat monenlaisille liharuuille. Keskitäyteläiset punaviinit ovat parhaimmillaan silloin, kun ateria luonteeltaan on tasapainoisesti valmistettu.

   
  1/1 16cl
Scaia Corvina 2012 39,00 8,30
IGT Veneto, Tenuta Sant´ Antonio, Italia,    

”Valpolicellan alueen yksi tärkeimmistä punaisista lajikkeista on Corvina. Usein se sekoitetaan muiden lajikkeiden kanssa, mutta Scaia on puhdas lajikeviini tuoden hienosti esiin kypsän hedelmäisyyden ja mausteisuuden sekä tasapainoisen raikkauden.”

   
Brancaia Tre 2009 59,00
IGT Rosso Toscana, Casa Brancaia, Italia, Luomuviini    

”Kolmen eri tilan viinien sekoite: 80% viinistä on Sangiovesea, jotka kerätään kahdelta eri tilalta Chiantista. Loput viinistä on Merlot´a ja Cabernet Sauvignonia, jotka kerätään puolestaan Maremman rannikkoalueelta. Vuoden kestävä tammikypsytys ja sitä seurannut pullokypsytys tekevät viinistä herkullisen moniulotteisen ja tasapainoisen. Luonteensa vuoksi se on myös erittäin monikäyttöinen ruokaviini.”

   
Chianti Classico 2011 66,00 14,10
DOCG Chianti Classico, La Porta di Vertine, Italia,    

”Tämä pieni tila on vielä nuori, mutta nouseva tulevaisuuden tähti Chianti Classicon alueella. Ilman puristusta irronnut mehu käytetään villihiivoilla ja sitä seuraa pitkä tammikypsytys hiivasakkansa kanssa. Näin viiniin saadaan miellyttävää runsautta ja hedelmäisyyttä. Erittäin herkullinen kokonaisuus, jonka jälkimausta erottaa aavistuksen hienoa balsamicon aromia.”

   
Spätburgunder B 2010 71,00
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa,    

”Pfalzin hieman lämpimämpi ilmasto ja vuoden kestävä tammikypsytys nostavat tämän Pinot Noirin ryhdikkyyttä huomattavasti. Ryhdikkyyttä ja hedelmäisyyttä löytyy viinistä tuntuvasti kuitenkaan unohtamatta lajikkeelle tyypillistä hapokkuutta joka saa aikaan miellyttävän raikkauden.”

   
Barbera d´Alba Vignota 2012 72,00
DOC Barbera d´Alba, Conterno Fantino, Italia,    

”Conterno Fantinon tila Monforte d´Albassa on noussut vauhdilla Piemonten maineikkaimpien tilojen joukkoon. Barbera d´Alba Vignota on loistava esimerkki ryhdikkäästä Barberasta. Tilan Barbera- köynnöksille on annettu erittäin laadukkaat kasvupaikat, jotta viinit olisivat moniulotteisia ja myös ikääntymiskykyisiä. Vajaan vuoden kestävä tammikypsytys antaa viiniin mausteisuutta ja ryhtiä. Lämmin ja runsas suutuntuma, jossa vielä tammea aistittavissa, lisäksi raikas hapokkuus nostaa veden kielelle.”

   
Frühburgunder 2011 77,00
Qualitätswein Ahr, Weingut Meyer-Näkel, Saksa,    

”Varhain kypsyvänä lajikkeena Frühburgunder sopii erinomaisesti viileämmälle Ahrin viinialueelle. Meyer-Näkel viljelee poikkeuksellisesti ainoastaan punaisia lajikkeita. Viinin herkullinen marjaisuus on upeassa tasapainossa
tammikypsytyksen tuoman mausteisuuden kanssa. Kokonaisuutena se on yllättävänkin runsas, mutta samalla raikas.”

   
Clos Rougeard Le Bourg 2008 109,00
AC Saumur Champigny, Loire, Clos Rougeard, Ranska, Luomuviini    

”Le Bourg- tarha on ainoastaan alle yhden hehtaarin kokoinen, joten vuosittainen tuotanto jää n. 2000 pulloon. Erittäin tiivis Cabernet Franc, jonka ryhdikäs suutuntuma, runsas hedelmäisyys, konsentraatio ja raikkaus tekevät siitä kerrassaan loisteliaan viinin.”