Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Pinot Noir -herkkuja Burgundista

   
  1/1 16cl
Pommard Cuvée Carmen 2009 89,00
AC Pommard, Domaine Latour-Giraud, Ranska,    

”Pommardin viinit hurmaavat tiiviillä hedelmäisyydellä. Latour-Giraudin tyyliin kuuluu pitkä tammikypsytys, jonka jälkeen viini pullotetaan suodattamattomana. Ryhdikkäässä, mutta raikkaassa maussa korostuu tummat marjat, tammen tuoma savuisuus ja kevyt mausteisuus.”

   
Vosne-Romanee 2011 99,00
AC Vosne-Romanee, Maison Camille Giroud, Ranska,    

”Maison Camille Giroud on perinteikäs tila, jonka viineille tyypillistä on loistava hinta-laatusuhde. Ihastuttava viini, jonka aromeista erottaa hienostunutta marjaisuutta ja kukkaisuutta. Keskitäyteläinen maku on tiiviin moniulotteinen, mutta samalla upean raikas. Vaikka viini on vielä melko nuori, se on jo nyt valloittava.”

   
Savigny-les-Beaune Les Lavieres 2007 109,00
AC Savigny-les-Beaune 1er Cru, Louis Chenu Pere & Fils, Ranska,    

”Pienen perhetilan valmistama hienostunut tarhaviini noudattaa alueelle tyypillistä linjaa ollen lempeä, marjainen ja hieman kukkainen. Viini on jo nuorena kehittänyt moniulotteisen aromimaailman, mutta se omaa myös paljon kypsytyspotentiaalia.”

   
Savigny-les-Beaune Aux Gravains 1993 145,00
AC Beaune 1er Cru, Maison Camille Giroud, Ranska,    

”Perinteikkään viinitalon hieno, vanhempi vuosikerta Beaunen kylästä. Vuosi 1993 oli Burgundissa erittäin hyvä. Ihanasti kehittynyt viini, joka on vielä tänä päivänäkin hyvin eloisa. Ehdottomasti elinkaarensa huipulla juuri nyt. ”

   
Corton Grand Cru Clos du Roi 2008 169,00
AC Corton Grand Cru, Domaine de Montille, Ranska, Biodynaaminen    

”Côtes de Beaunen yksi kuuluisimpia kyliä on Corton ja se on alueen ainoa Grand Cru- kylä punaviinien osalta. Domaine de Montille viljelee tarhojaan biodynaamisesti, joka on tae viinien puhtaudelle, tyylikkyydelle ja tasapainolle. Clos du Roi 2008 tuo esiin tilan ja tarhan korkean laadun: hienostunut, mineraalinen ja pitkä maku.”

   
Domaine de la Romanée-Conti Grands Échézeaux 2007 415,00
AC Grands Échézeaux, Domaine de la Romanée-Conti, Vosne-Romanée, Ranska,    

”Burgundin legendaarisimman tuottajan viini, jota voisi kutsua maineikkaan Échézeauxn isoveljeksi. Tämä aivan uskomattoman upea viini on parhaimmillaan pidemmän pullokypsytyksen jälkeen, mutta nuorena se on ihastuttava klassisten riistaruokien kanssa.”