Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Pinot Noir -herkkuja Burgundista

   
  1/1 16cl
Pommard Cuvée Carmen 2009 95,00
AC Pommard, Domaine Latour-Giraud, Ranska,    

”Pommardin viinit hurmaavat tiiviillä hedelmäisyydellä. Latour-Giraudin tyyliin kuuluu pitkä tammikypsytys, jonka jälkeen viini pullotetaan suodattamattomana. Ryhdikkäässä, mutta raikkaassa maussa korostuu tummat marjat, tammen tuoma savuisuus ja kevyt mausteisuus.”

   
Clos de la Maréchale 2005 125,00
AC Nuits-Saint-Georges 1er Cru, Dom. Jacques-Frédéric Mugnier, Ranska,    

”Mugnierin perheomisteinen tila omistaa koko laadukkaan Clos de la Maréchalen viinitarhan, jossa köynnösten keski-ikä on yli 45 vuotta. Viineissä on aivan upea tasapaino voiman ja eleganssin välillä. Parhaimmillaan 5 – 10 vuoden ikäisenä.”

   
Lavaut St Jacques 2001 138,00
AC Gevrey-Chambertin 1er Cru, Maison Louis Latour, Ranska,    

”Yhden arvostetuimman Burgundin tuottajan mahtava viini. Lavaut St Jacques on yksi parhaimmista tarhoista Gevrey-Chambertin´n alueella, joka tuottaa Burgundin voimakkaimpia Pinot Noir- viinejä. Runsaan luonteensa vuoksi upea kumppani myös riistaruoille.”

   
Savigny-les-Beaune Aux Gravains 1993 155,00
AC Beaune 1er Cru, Maison Camille Giroud, Ranska,    

”Perinteikkään viinitalon hieno, vanhempi vuosikerta Beaunen kylästä. Vuosi 1993 oli Burgundissa erittäin hyvä. Ihanasti kehittynyt viini, joka on vielä tänä päivänäkin hyvin eloisa. Ehdottomasti elinkaarensa huipulla juuri nyt. ”

   
Pommard Les Rugiens 1995 179,00
AC Pommard 1er Cru, Domaine de Montille, Ranska, Luomuviini    

”Domaine de Montille kuuluu koko Burgundin ehdottomaan eliittiin. tila haluaa valmistaa viinejä, joissa on eloisa, hienostunut tyyli ja joka kestää myös erittäin hyvin pitkää pullokypsytystä. Upeasti kehittynyt viini, jossa on vieläkin hyvin raikas luonne.”

   
Domaine de la Romanée-Conti Grands Échézeaux 2007 415,00
AC Grands Échézeaux, Domaine de la Romanée-Conti, Vosne-Romanée, Ranska,    

”Burgundin legendaarisimman tuottajan viini, jota voisi kutsua maineikkaan Échézeauxn isoveljeksi. Tämä aivan uskomattoman upea viini on parhaimmillaan pidemmän pullokypsytyksen jälkeen, mutta nuorena se on ihastuttava klassisten riistaruokien kanssa.”