Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Mennään metsään!

Metsän kuningas pääosassa kauden menussamme

Ravintola Pöllöwaarin menutrilogian kolmas ja samalla viimeinen osa Mennään metsään- menun kiistaton kuningas tulee olemaan Kainuun metsien hirvi, Menu alkaa pian hirvenmetsästyksen alettua 5.10.2012 ja on tarjolla 10.11.2012 asti.

Menun ruuille valitsimme mielenkiintoisia italialaisia viinejä. Alkuruuan sienten seuraksi löysimme Toscanasta, Pisan läheltä Vermentinosta valmistetun valkoviinin. Se on täydellinen esimerkki Vermentinosta – metsäisten, hivenen heinäisten ja yrttisten aromien lisäksi viini on täynnä hedelmäisyyttä ja kevyttä kukkaisuutta, Keskitäyteläisen maun kanssa tasapainossa on raikas hapokkuus ja tyylikäs mineraalisuus.

Riistalintuliemen tiiviiseen makumaailmaan valitsimme viiniksi jotain täysin valtavirrasta poikkeavaa - Sauvignon Blancista valmistetun oranssin, tammikypsytetyn vivahteikkaan alkuviinin Friulu-Venezia-Giulian alueelta. Oranssi viiniksi kutsutaan viiniä, jonka kuorikosketus on ollut pitkä, ja näin ollen viinissä on valkoviiniä enemmän väriä ja myös hieman tanniineja.

Pääruuan hirvensisäfilee metsäisine lisukkeineen saa arvoisensa kumppanin Nebbiolo- rypäleestä valmistetusta punaviinistä Piemontesta. Ihastuimme täysin Moccagattan Bric Balin 2007- viiniin, jonka rypäleet on kerätty 4 hehtaarin kokoiselta tarhalta Barbarescon alueelta. Viinin punaisten marjojen aromit, kaneli ja neilikka yhdistettynä erittäin syvään, täyteläiseen, napakan tanniiniseen makuun ovat todellinen elämys nauttijalleen.

Marjaisen raikkaan jälkiruuan kanssa valitsimme kevyesti kuplivan jälkiruokaviinin Piemontesta, nimittäin punaisesta Brachetto- lajikkeesta valmistetun punaisten marjojen sävyttämän upean aromaattisen viinin.

 

Mennään Metsään 5.10. - 10.11


Menu 66 €

Viinit 42 €

Alkoholiton juomapaketti 24 €

 

Pieni suupala

____________________

 

Marinoituja minikantarelleja ja mustajuuri-mallasleipäbavaroise, omenaa ja ruohosipulikastiketta

 

Vermentino 2010,
IGT Toscana Vermentino,Casanova della Spinetta, Italia 12 cl

____________________


Kirkasta riistalintulientä ja riekkoravioli, vihannesmosaiikki ja rosmariinioliiviöljyä

Sauvignon 2007,

IGT Delle Venezie, Franco Terpin, Friuli-Venezia Giulia, Italia 8 cl

____________________


Hirvenfileemedaljonki ja haaparousku-hirvipyörykkä, kermapunajuuria ja katajanmarjakastiketta

Barbaresco Bric Balin 2007,

DOCG Barbaresco, Moccagatta, Piemonte, Italia 16 cl

____________________

Karpaloparfait ja liköörimehustettua lakkakakkua, puolukkavaahtoa ja vaniljakastiketta

Brachetto d’Acqui 2011,

DOCG Brachetto d’Acqui, Braida di Giacomo Bologna, Piemonte, Italia 4 cl


Tervetuloa nauttimaan!