Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Samppanjat

Samppanja on symboli hemmottelulle, ylellisyydelle ja juhlalle. Se on myös mitä mainioin ruokajuoma, jota voi huoletta nauttia läpi aterian.

   
  1/1 12cl
Billecart-Salmon Brut Reserve 0,375l 49,00
AC Champagne, Billecart-Salmon, Mareuil-Sur-Aÿ, Ranska,    

”Billecart-Salmonin samppanjat ovat erittäin tyylikkäitä ja elegantteja. Tämän vuoksi  viinikriitikot ylistävät talon viinejä vuodesta toiseen. Brut reserve on upea apertiivi sekä mainio nautittavaksi erilaisten alkuruokien kanssa.”

   
Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Millesime 2005 81,00 13,50
AC Champagne, Bonnaire, Ranska,    

”Vivahteikas ja hieman kehittynyt Chardonnaysta valmistettu talon samppanjamme on ihanteellinen aperitiivi. Sen sitrushedelmäinen, valkoisten kukkien ja paahteisuuden sävyttämä tuoksu ja runsas maku on omiaan myös monenlaisille alkuruuille.”

   
Clément Perseval Blanc de Noirs 93,00
AC Champagne, Clément Perseval, Montagne de Reims, Ranska,    

”Tämä erittäin pieni tila omistaa tarhoja ainoastaan kolme hehtaaria, joista se valmistaa vain neljää eri viiniä. Blanc de Noirs on sekoitus Pinot Noir ja Pinot Meunier- lajikkeita. Kyseessä on kolmen vuosikerran sekoitus, lisäksi osa viinistä käy tammitynnyreissä. Näin ollen lopputuloksena on erittäin viinillinen ja upean mineraalinen samppanja, joka kaipaa runsasta äyriäisruokaa seurakseen.”

   
Fleury Blanc de Noirs 99,00
AC Champagne, Champagne Fleury, Courteron, Ranska, Biodynaaminen    

”Fleury tunnetaan hyvin ikääntyvistä biodynaamisista samppanjoistaan. Tämä viini tehdään puhtaasti Pinot Noirista ja siihen sekoitetaan myös tammikypsytettyjä reserviviinejä vuosilta 2008 ja 2009. Paahteinen ja runsas luonne tekevät siitä erittäin viettelevän ja moniulotteisen.”

   
Benoît Lahaye Millèsime 2008 109,00
AC Champagne, Benoît Lahaye, Bouzy, Ranska, Biodynaaminen    

”Erittäin pieni, täysin biodynnamisesti tarhojaan viljelevä Benoît Lahaye valmistaa Pinot Noir- voittoisia samppanjoita. Perusviini käy ja kypsyy pienissä tammitynnyreissä, pullokypsytyksen kestäessä viisi vuotta. Valmistusmenetelmät ja matala dosage (4g/l) takaavat omaleimaisen tyylin, jossa ilmenee tasapainoista runsautta ja hallittua lievää sherrymäisyyttä.”

   
Cuvée un Jour 128,00
AC Champagne, André Clouet, Bouzy, Ranska,    

”André Clouet´n viinien tyyli on miellyttävän paahteinen. Perusviinin, joka pohjautuu puhtaasti Pinot Noiriin, kypsytys tapahtuu osittain tammitynnyreissä, joka tekee siitä runsaan erittäin vakuuttavan. Cuvée Un Jour on sekoitus kolmea vuosikertaa : 1996 (50%), 1995 (25%) ja 1997 (25%).”

   
Egly-Ouriet V.P. Extra Brut 132,00
AC Champagne, Egly-Ouriet, Ambonnay, Ranska,    

”Mahtavan runsas samppanja, joka on pääosin vuosikertaa 2004. Pinot Noir- ja Chardonnay- rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä ja kypsyminen tapahtuu pääosin pienissä tammitynnyreissä. Viinin nimessä oleva V.P. – Vieillissement Prolongé tarkoittaa pitkää kypsytystä. Tämä samppanja on saanut kypsyä peräti 70 kuukautta hiivasakan päällä.”

   
Jacques Selosse Brut Initial Blanc de Blancs 139,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Avize, Ranska, Biodynaaminen    

“Selosse tekee samppanjaa niin kuin suurta Burgundin valkoviiniä. Samppanjoiden tyyli on hyvin omaleimainen ja niille tyypillistä on hallittu oksidaatio, tammitynnyrin luovuttama aromikkuus ja mineraalisuus.”

   
Agrapart Grand Cru Avizoise Extra Brut 2008 149,00
AC Champagne, Champagne Agrapart, Avize, Ranska,    

”Tämän samppanjan Chardonnay- rypäleet ovat peräisin 55- vuotiaista köynnöksistä. Vanhat köynnökset tuottavat pienen ja tiiviin sadon, perusviinin annetaan kypsyä tammitynnyreissä ja malolaktista käymistä ei estetä. Pullokypsytys kestää neljän vuoden ajan. Näiden asioiden vuoksi samppanjan rakenne on upean tiivis ja runsas.”

   
Jacques Selosse Substrance Brut Blanc de Blancs 209,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Ranska, Biodynaaminen    

”Substance on yksi omaleimaisimpia samppanjoita. Se tehdään täysin yhden Solera-tynnyrin sisällöstä. Tämän Soleran valmistus aloitettiin vuonna 1986. Viinin valmistukseen käytetään vuosittain n. 2000 litraa viiniä, jonka jälkeen otettu määrä korvataan uuden sadon viinillä. Pullokypsytys kestää noin 6 vuotta ja lopputuloksena on täyteläinen, pähkinäinen, moniulotteinen ja mineraalinen viini.”

   
Salon Blanc de Blancs Le Mesnil 2002 335,00
AC Champagne, Champagne Salon, Ranska,    

”Tätä viiniä tehdään ainoastaan parhaimpina vuosina. Vuoden 2002 kasvukausi oli täynnä suuria vaihteluja. Lämpötilat ja sademäärät vaihtelivat kuin Suomen kesällä konsanaan. Lopulta vuosikerta osoittautui klassiseksi, pitkä pullokypsytys on luonut viiniin moniulotteisuutta ja kerroksellisuutta. Kyseessä on kuitenkin vielä nuori vuosikerta, joten suutuntumassa on aistittavissa myös veitsenterävä hapokkuus, joka tekee siitä raikkaan, mutta samalla pitkän maultaan. Antaa nyt jo juojalleen elämyksiä, mutta kehittyy vielä erittäin pitkään.”

   
Jacquesson DT Millésime 1996 Magnum 420,00
AC Champagne, Champagne Jacquesson, Ranska,    

”Todellinen harvinaisuus! Tätä viiniä on valmistettu magnum- kokoisena ainoastaan joitain kymmeniä pulloja. Viiniin käytetyt Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier- rypäleet on kerätty Jacquessonin parhailta Grand Cru- luokitelluilta palstoilta. DT:n erikoisuutena on poikkeuksellisen pitkä pullokypsytys ennen korkin vaihtoa, joka tekee viinistä erittäin moniulotteisen ja ikääntymiskykyisen.”