Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset punaviinit

Nämä viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja usein tynnyrikypsytyksen pehmentämiä. Kokeile voimakkaiden liharuokien ja riistan kanssa tai kypsytettyjen vahvojen juustojen seurassa.

   
  1/1 16cl
Xavier 100% Rouge 2010 59,00
AC Côtes du Rhône, Xavier Wines, Ranska,    

”Tämän punaviinin nimi viittaa viinintekijä Xavier Vignon´n omaan viinifilosofiaan, eli eri lajikkeita on käytetty useita, myös valkoisia. Tätä tyyliä käytetään usein Chateauneuf-du-Pape- viineissä. Lisäksi viiniin on sekoitettu reserviviinejä aiemmilta vuosikerroilta. Näistä syistä viini on yllättävänkin moniulotteinen ja runsas. Suutuntumaa ryhdistää mausteisuus ja pehmeä tanniinisuus.”

   
Pittacum Barrica 2008 65,00 13,90
DO Bierzo, Bodegas Pittacum, Espanja,    

”Espanjan luoteiskulman, Galician, alkuperäinen punainen lajike on Mencia. Rypäleet ovat peräisin peräti 80-vuotiaista köynnöksistä. Pieni sato ja 8 kuukauden mittainen tammikypsytys tekevät viinistä miellyttävän runsaan ja moniulotteisen. Myös pitkän pullokypsytyksen tuoma pehmeys ja tasapaino tekevät siitä erittäin gastronomisen viinin.”

   
Barbera d´Alba Vignota 2011 72,00
DOC Barbera d´Alba, Conterno Fantino, Italia,    

”Conterno Fantinon tila Monforte d´Albassa on noussut vauhdilla Piemonten maineikkaimpien tilojen joukkoon. Barbera d´Alba Vignota on loistava esimerkki ryhdikkäästä Barberasta. Tilan Barbera- köynnöksille on annettu erittäin laadukkaat kasvupaikat, jotta viinit olisivat moniulotteisia ja myös ikääntymiskykyisiä. Vajaan vuoden kestävä tammikypsytys antaa viiniin mausteisuutta ja ryhtiä. Lämmin ja runsas suutuntuma, jossa vielä tammea aistittavissa, lisäksi raikas hapokkuus nostaa veden kielelle.”

   
Promis 2009 79,00
IGT Toscana, Ca´Marcanda / Angelo Gaja, Italia,    

”Angelo Gaja, joka nousi maailman maineeseen Piemonten tilansa viineillä, perusti Ca´Marcandan Toscanaan vuonna 1996. Promis sekoitetaan Merlot-, Syrah- ja Sangiovese- lajikkeista. Jokainen lajike käy erikseen, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja laitetaan kypsymään tammitynnyreihin n. vuoden ajaksi. Viinin täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja pehmeä luonne tekevät siitä ihastuttavan.”

   
Saint-Joseph 2009 82,00
AC Saint-Joseph, Domaine Jean-Louis Chave, Ranska,    

”Saint-Josephin roomanaikaiset, jyrkät graniittiterassit luovat Syrahin viljelyyn erinomaiset olosuhteet. Tässä viinissä korostuu juuri ne hienoimmat nyanssit, joita Pohjois-Rhône voi tarjota. Tummia marjoja, lakritsia ja mausteisuutta yhdistettynä upeaan mineraalisuuteen ja hienoon happorakenteeseen! Wine Spectator 93p.”

   
Argiano Brunello di Montalcino 2007 82,00
DOCG Brunello di Montalcino, Argiano, Italia,    

”Tilan historia viinin tuotannossa alkaa jo vuodelta 1580. Argiano lukeutuu Toskanan Brunello- tuottajien ehdottomiin huippuihin. Heidän viineissään muista erottuva asia on viinien poikkeuksellisen hieno raikkaus. Vaikka viinit ovat moniulotteisia, meheviä ja paahteisia, ne eivät koskaan tunnu liian raskailta.”

   
Ridge Vineyards Geyserville 2010 85,00
Sonoma County, California, Ridge Vineyards, Yhdysvallat,    

”Hieman kehittynyt, makeitten tummien kirsikoiden, mentolin tuoksua. Erittäin elegantti, tasapainoinen ja sensuelli viini, jota on mahdoton vastustaa! Viini on valmistettu pääosin Zinfandelista. Rodukas, täyteläinen maku kaipaa seurakseen tummaa liharuokaa tai kypsiä, voimakkaita juustoja. Viinintekijä Paul Draper valittiin vuonna 2000 Decanter-lehden vuoden viinihenkilöksi, ”Man of the year”.”

   
GV5 2006 94,00
DOCa Priorato, Gratavinum, Espanja, Luomuviini    

”Gratavinum on erittäin pieni tila vuoristokylä Gratallopsissa. GV5 on tilan lippulaivaviini, johon sekoitetaan Grenachea, Carignania, Syrahia ja Cabernet Sauvignonia. Viinin täyteläisyys ja tiivis hedelmäisyys yhdistyy hienoon mineraalisuuteen. Todella pieni ja tiivis sato, hellävarainen suodatus, ei kirkastusta: yksinkertainen, mutta toimiva resepti huippuviinin valmistukseen.”

   
Pignan 2001 125,00
AC Châteauneuf-du-Pape, Château Rayas, Ranska,    

”Châteauneuf-du-Papen legendaarisen tuottajan tyyli poikkeaa alueen valtavirrasta. Viini on valmistettu puhtaasti Grenache- lajikkeesta osoittaen poikkeuksellista tyylikkyyttä ja raikkautta. Tämä johtuu hiekkaisesta maaperästä ja pohjoiseen avautuvien rinteiden tuomasta pitkästä ja viileämmästä kasvukaudesta.”

   
Roda Reserva 2007 149,00
DOCa Rioja, Bodegas Roda, Espanja,    

”Roda on verrattain nuori tila, joka on noussut nopeasti huipputuottajien joukkoon. Viinit valmistetaan ainoastaan vanhojen köynnösten Tempranillo- rypäleistä ja viinien valmistuksessa tammen käyttö on hillittyä, joten viinien monipuolisuus, tasapaino ja kypsytyspotentiaali ovat loistavia.” Pullokoko Magnum, 1,5l