Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset punaviinit

Nämä viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja usein tynnyrikypsytyksen pehmentämiä. Kokeile voimakkaiden liharuokien ja riistan kanssa tai kypsytettyjen vahvojen juustojen seurassa.

   
  1/1 16cl
Brancaia Tre 2009 59,00
IGT Rosso Toscana, Casa Brancaia, Italia, Luomuviini    

”Kolmen eri tilan viinien sekoite: 80% viinistä on Sangiovesea, jotka kerätään kahdelta eri tilalta Chiantista. Loput viinistä on Merlot´a ja Cabernet Sauvignonia, jotka kerätään puolestaan Maremman rannikkoalueelta. Vuoden kestävä tammikypsytys ja sitä seurannut pullokypsytys tekevät viinistä herkullisen moniulotteisen ja tasapainoisen. Luonteensa vuoksi se on myös erittäin monikäyttöinen ruokaviini.”

   
Pradorey Crianza 2010 61,00
DO Ribera del Duero, Bodegas Pradorey / Real Sitio de Ventosilla, Espanja,    

”Erittäin pitkät perinteet omaava tila on tuottanut ensimmäiset viininsä jo 1500- luvun alussa. Single vineyard- viini Valdelayguan tarhalta. Tempranillon lisäksi viiniin on sekoitettu pieni määrä Cabernet Sauvignon ja Merlot- lajikkeita. Pitkä tammikypsytys on luonut viiniin miellyttävää moniulotteisuutta ja ryhdikkyyttä. Maku on miellyttävän pehmeä, pitkä ja tasapainoinen.”

   
Takler Bartina Cuvée 2007 69,00 14,80
Szekszárd, Takler Pince Kft., Unkari,    

”Takler on yksi Unkarin tunnetuimpia tiloja, etenkin upeiden punaviiniensä osalta. Bartina Cuvée on sekoitettu Kekfrankos-, Cabernet Franc- ja Merlot- lajikkeista. Pitkä, n. 15 kuukautta kestänyt kypsytys tapahtui uusissa tammitynnyreissä, joten viinistä löytyy runsaasti intensiivistä hedelmää ja tammen tuomaa ryhdikkyyttä. Suutuntumassa havaittavissa edelleen raikkautta tuovaa hapokkuutta, tanniinit ovat puolestaan silkkisen pehmeät.”

   
Barbera d´Alba Vignota 2011 72,00
DOC Barbera d´Alba, Conterno Fantino, Italia,    

”Conterno Fantinon tila Monforte d´Albassa on noussut vauhdilla Piemonten maineikkaimpien tilojen joukkoon. Barbera d´Alba Vignota on loistava esimerkki ryhdikkäästä Barberasta. Tilan Barbera- köynnöksille on annettu erittäin laadukkaat kasvupaikat, jotta viinit olisivat moniulotteisia ja myös ikääntymiskykyisiä. Vajaan vuoden kestävä tammikypsytys antaa viiniin mausteisuutta ja ryhtiä. Lämmin ja runsas suutuntuma, jossa vielä tammea aistittavissa, lisäksi raikas hapokkuus nostaa veden kielelle.”

   
Quinta do Vallado Reserva Field Blend 2008 78,00
DO Douro, Quinta do Vallado, Portugali,    

”Field Blend on Douro- joen varrelta peräisin oleva, erittäin mielenkiintoinen punaviini. Se valmistetaan yhden ”sekapalstan” rypäleistä, jossa köynnösten ikä on peräti 80 vuotta. Tällä palstalla hallitsevana lajikkeena on Tinta Roriz, muut monipuolisuutta viiniin tuovat lajikkeet ovat Souzao, Touriga Franca ja Touriga Nacional. Nykyisin tällainen viljelymenetelmä on harvinaisempi. Viini on hyvin tumma ja sen maku on pehmeän täyteläinen, jonka aromeissa korostuvat tumman hedelmäiset aromit.”

   
Promis 2009 79,00
IGT Toscana, Ca´Marcanda / Angelo Gaja, Italia,    

”Angelo Gaja, joka nousi maailman maineeseen Piemonten tilansa viineillä, perusti Ca´Marcandan Toscanaan vuonna 1996. Promis sekoitetaan Merlot-, Syrah- ja Sangiovese- lajikkeista. Jokainen lajike käy erikseen, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja laitetaan kypsymään tammitynnyreihin n. vuoden ajaksi. Viinin täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja pehmeä luonne tekevät siitä ihastuttavan.”

   
Saint-Joseph 2009 82,00
AC Saint-Joseph, Domaine Jean-Louis Chave, Ranska,    

”Saint-Josephin roomanaikaiset, jyrkät graniittiterassit luovat Syrahin viljelyyn erinomaiset olosuhteet. Tässä viinissä korostuu juuri ne hienoimmat nyanssit, joita Pohjois-Rhône voi tarjota. Tummia marjoja, lakritsia ja mausteisuutta yhdistettynä upeaan mineraalisuuteen ja hienoon happorakenteeseen! Wine Spectator 93p.”

   
Argiano Brunello di Montalcino 2007 82,00
DOCG Brunello di Montalcino, Argiano, Italia,    

”Tilan historia viinin tuotannossa alkaa jo vuodelta 1580. Argiano lukeutuu Toskanan Brunello- tuottajien ehdottomiin huippuihin. Heidän viineissään muista erottuva asia on viinien poikkeuksellisen hieno raikkaus. Vaikka viinit ovat moniulotteisia, meheviä ja paahteisia, ne eivät koskaan tunnu liian raskailta.”

   
GV5 2006 94,00
DOCa Priorato, Gratavinum, Espanja, Biodynaaminen    

”Gratavinum on erittäin pieni tila vuoristokylä Gratallopsissa. GV5 on tilan lippulaivaviini, johon sekoitetaan Grenachea, Carignania, Syrahia ja Cabernet Sauvignonia. Viinin täyteläisyys ja tiivis hedelmäisyys yhdistyy hienoon mineraalisuuteen. Todella pieni ja tiivis sato, hellävarainen suodatus, ei kirkastusta: yksinkertainen, mutta toimiva resepti huippuviinin valmistukseen.”

   
Pignan 2001 125,00
AC Châteauneuf-du-Pape, Château Rayas, Ranska,    

”Châteauneuf-du-Papen legendaarisen tuottajan tyyli poikkeaa alueen valtavirrasta. Viini on valmistettu puhtaasti Grenache- lajikkeesta osoittaen poikkeuksellista tyylikkyyttä ja raikkautta. Tämä johtuu hiekkaisesta maaperästä ja pohjoiseen avautuvien rinteiden tuomasta pitkästä ja viileämmästä kasvukaudesta.”

   
Roda Reserva 2007 149,00
DOCa Rioja, Bodegas Roda, Espanja,    

”Roda on verrattain nuori tila, joka on noussut nopeasti huipputuottajien joukkoon. Viinit valmistetaan ainoastaan vanhojen köynnösten Tempranillo- rypäleistä ja viinien valmistuksessa tammen käyttö on hillittyä, joten viinien monipuolisuus, tasapaino ja kypsytyspotentiaali ovat loistavia.” Pullokoko Magnum, 1,5l