Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset punaviinit

Nämä viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja usein tynnyrikypsytyksen pehmentämiä. Kokeile voimakkaiden liharuokien ja riistan kanssa tai kypsytettyjen vahvojen juustojen seurassa.

   
  1/1 16cl
Reserve Alexandre Meritage 2007 66,00 14,10
Alexander Valley, Geyser Peak Winery, Yhdysvallat,    

”Bordeaux- blend Kaliforniasta. Viiniin käytetyt kaikki viisi rypälelajiketta vinifoidaan erikseen. Lajikkeiden sekoittamisen jälkeen viinin tammikypsytys kestää 14 kuukautta. Tumma ja syvä viini, jonka aromeissa on runsaasti hedelmäisyyttä. Maku on täyteläinen ja erittäin pehmeä.”

   
Château Brown Lamartine 2009 66,00 14,10
AC Bordeaux Superiore, Château Brown Lamartine, Ranska,    

”Maineikkaan Château Cantenac Brownin kakkosviini, joka valmistetaan juuri ja juuri Margaux´n alueen ulkopuolella kasvavista Cabernet Sauvignon ja Merlot- rypäleistä. Jo hieman kehittyneen viinin maku on melko täyteläinen ja hedelmäinen. Suutuntuma on mukavan mehevä ja pehmeä.”

   
Bricco Colma 2007 72,00
DOC Monferrato Rosso, Prunotto, Italia,    

”Piemonten kahdesta perinteisestä lajikkeesta, Nebbiolo ja Barbera, tehty risteytys kantaa nimeä Albarossa. Bricco Colma on tehty Albarossasta ja sen luonne on melko täyteläinen ja ihanan hedelmäinen. Vielä kun vuosikerta on hieman kypsempi, niin hapokkuus ja tanniinit ovat hienossa tasapainossa viinin hedelmäisyyden ja kehittyneen rungon kanssa.”

   
Mather Teresina 2008 75,00
DO Terra Alta, Celler Piñol, Espanja,    

"Sekoitus kolmea Katalonian perinteistä lajiketta: Garnatxa, Cariñena ja Morenillo antavat kukin moniulotteisuutta viiniin. Terra Altan ykköstuottajan vanhat köynnökset, pieni sato ja pitkä tammikypsytys tekevät viinistä vastustamattoman moniulotteisen. Loputtoman pitkä maku on tulvillaan tummien hedelmien, suklaan, sikarilaatikon ja mausteiden aromeja."

   
Quinta do Vallado Reserva Field Blend 2008 78,00
DO Douro, Quinta do Vallado, Portugali,    

”Field Blend on Douro- joen varrelta peräisin oleva, erittäin mielenkiintoinen punaviini. Se valmistetaan yhden ”sekapalstan” rypäleistä, jossa köynnösten ikä on peräti 80 vuotta. Tällä palstalla hallitsevana lajikkeena on Tinta Roriz, muut monipuolisuutta viiniin tuovat lajikkeet ovat Souzao, Touriga Franca ja Touriga Nacional. Nykyisin tällainen viljelymenetelmä on harvinaisempi. Viini on hyvin tumma ja sen maku on pehmeän täyteläinen, jonka aromeissa korostuvat tumman hedelmäiset aromit.”

   
Promis 2009 79,00
IGT Toscana, Ca´Marcanda / Angelo Gaja, Italia,    

”Angelo Gaja, joka nousi maailman maineeseen Piemonten tilansa viineillä, perusti Ca´Marcandan Toscanaan vuonna 1996. Promis sekoitetaan Merlot-, Syrah- ja Sangiovese- lajikkeista. Jokainen lajike käy erikseen, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja laitetaan kypsymään tammitynnyreihin n. vuoden ajaksi. Viinin täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja pehmeä luonne tekevät siitä ihastuttavan.”

   
Argiano Brunello di Montalcino 2007 82,00
DOCG Brunello di Montalcino, Argiano, Italia,    

”Tilan historia viinin tuotannossa alkaa jo vuodelta 1580. Argiano lukeutuu Toskanan Brunello- tuottajien ehdottomiin huippuihin. Heidän viineissään muista erottuva asia on viinien poikkeuksellisen hieno raikkaus. Vaikka viinit ovat moniulotteisia, meheviä ja paahteisia, ne eivät koskaan tunnu liian raskailta.”

   
Saint-Joseph 2010 87,00
AC Saint-Joseph, Domaine Jean-Louis Chave, Ranska,    

”Saint-Josephin roomanaikaiset, jyrkät graniittiterassit luovat Syrahin viljelyyn erinomaiset olosuhteet. Tässä viinissä korostuu juuri ne hienoimmat nyanssit, joita Pohjois-Rhône voi tarjota. Tummia marjoja, lakritsia ja mausteisuutta yhdistettynä upeaan mineraalisuuteen ja hienoon happorakenteeseen! Wine Spectator 93p.”

   
GV5 2006 94,00
DOCa Priorato, Gratavinum, Espanja, Biodynaaminen    

”Gratavinum on erittäin pieni tila vuoristokylä Gratallopsissa. GV5 on tilan lippulaivaviini, johon sekoitetaan Grenachea, Carignania, Syrahia ja Cabernet Sauvignonia. Viinin täyteläisyys ja tiivis hedelmäisyys yhdistyy hienoon mineraalisuuteen. Todella pieni ja tiivis sato, hellävarainen suodatus, ei kirkastusta: yksinkertainen, mutta toimiva resepti huippuviinin valmistukseen.”

   
Barolo Vigna del Gris 2006 119,00
DOCG Barolo, Conterno Fantino, Italia,    

”Jo hieman kehittynyt yhden tarhan Barolo, jossa on huumaava tuoksu. Siitä nousee esiin kypsää tummaa marjaisuutta, paahteisuutta ja hienostunutta kukkaisuutta. Viinissä on ryhdikästä voimaa, joka täyttää suun. Hieno hedelmäisyys pääsee esiin jo hieman pehmenneiden tanniinien takaa. Maku on äärimmäisen pitkä, jota kantaa Nebbiolo- lajikkeelle tyypillinen hapokkuus.”

   
Pignan 2001 125,00
AC Châteauneuf-du-Pape, Château Rayas, Ranska,    

”Châteauneuf-du-Papen legendaarisen tuottajan tyyli poikkeaa alueen valtavirrasta. Viini on valmistettu puhtaasti Grenache- lajikkeesta osoittaen poikkeuksellista tyylikkyyttä ja raikkautta. Tämä johtuu hiekkaisesta maaperästä ja pohjoiseen avautuvien rinteiden tuomasta pitkästä ja viileämmästä kasvukaudesta.”

   
Roda Reserva 2007 149,00
DOCa Rioja, Bodegas Roda, Espanja,    

”Roda on verrattain nuori tila, joka on noussut nopeasti huipputuottajien joukkoon. Viinit valmistetaan ainoastaan vanhojen köynnösten Tempranillo- rypäleistä ja viinien valmistuksessa tammen käyttö on hillittyä, joten viinien monipuolisuus, tasapaino ja kypsytyspotentiaali ovat loistavia.” Pullokoko Magnum, 1,5l