Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset punaviinit

Nämä viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja usein tynnyrikypsytyksen pehmentämiä. Kokeile voimakkaiden liharuokien ja riistan kanssa tai kypsytettyjen vahvojen juustojen seurassa.

   
  1/1 16cl
Goru 2011 54,00
DO Jumilla, Egobodegas, Espanja,    

”Kaakkois-Espanjasta peräisin oleva viini melko nuorelta, mutta kunnianhimoiselta viinitilalta. Paikallinen lajike Monastrell luo rungon viinille, kun taas Syrah ja Petit Verdot antavat moniulotteisuutta. Runsaan hedelmäinen ja miellyttävän mausteinen aromimaailma. Tanniinit ovat pehmeät ja maku on suuntäyttävä.”

   
Barbera d´Alba Castél Superiore 2013 64,00 13,70
DOC Barbera d´Alba, Barale Fratelli, Italia,    

”Pienen, erittäin perinteisen tilan ryhdikäs Barbera d´Alba. Superiore- viinien luonne on hieman runsaampi ja pyöreämpi aavistuksen runsaamman alkoholipitoisuuden vuoksi ja se tekeekin siitä oivan kumppanin runsaammille liharuoille. Vuoden kestävä tammikypsytys antaa viiniin lisäksi hieman mausteisuutta ja moniulotteisuutta.”

   
Infusio 2012 72,00
Pannohalma-Sokoro, Apatsagi Pinceszet, Unkari,    

”Infusio Unkarin yksi hienoimmista punaviineistä. Munkkien aikoinaan luomassa kategoriassa infusio oli korkein luokitus ja näitä viinejä nautittiin ainoastaan erityisissä tilaisuuksissa. Merlot 70% ja Cabernet 30% luovat viinille runsaan hedelmäisen ja täyteläisen maun. Pitkä tammikypsytys antaa puolestaan mausteisuutta ja pehmentää suutuntumaa.”

   
Mather Teresina 2008 75,00
DO Terra Alta, Celler Piñol, Espanja,    

"Sekoitus kolmea Katalonian perinteistä lajiketta: Garnatxa, Cariñena ja Morenillo antavat kukin moniulotteisuutta viiniin. Terra Altan ykköstuottajan vanhat köynnökset, pieni sato ja pitkä tammikypsytys tekevät viinistä vastustamattoman moniulotteisen. Loputtoman pitkä maku on tulvillaan tummien hedelmien, suklaan, sikarilaatikon ja mausteiden aromeja."

   
Promis 2009 79,00
IGT Toscana, Ca´Marcanda / Angelo Gaja, Italia,    

”Angelo Gaja, joka nousi maailman maineeseen Piemonten tilansa viineillä, perusti Ca´Marcandan Toscanaan vuonna 1996. Promis sekoitetaan Merlot-, Syrah- ja Sangiovese- lajikkeista. Jokainen lajike käy erikseen, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja laitetaan kypsymään tammitynnyreihin n. vuoden ajaksi. Viinin täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja pehmeä luonne tekevät siitä ihastuttavan.”

   
Saint-Joseph 2010 87,00
AC Saint-Joseph, Domaine Jean-Louis Chave, Ranska,    

”Saint-Josephin roomanaikaiset, jyrkät graniittiterassit luovat Syrahin viljelyyn erinomaiset olosuhteet. Tässä viinissä korostuu juuri ne hienoimmat nyanssit, joita Pohjois-Rhône voi tarjota. Tummia marjoja, lakritsia ja mausteisuutta yhdistettynä upeaan mineraalisuuteen ja hienoon happorakenteeseen! Wine Spectator 93p.”

   
Barolo Vigna del Gris 2006 119,00
DOCG Barolo, Conterno Fantino, Italia,    

”Jo hieman kehittynyt yhden tarhan Barolo, jossa on huumaava tuoksu. Siitä nousee esiin kypsää tummaa marjaisuutta, paahteisuutta ja hienostunutta kukkaisuutta. Viinissä on ryhdikästä voimaa, joka täyttää suun. Hieno hedelmäisyys pääsee esiin jo hieman pehmenneiden tanniinien takaa. Maku on äärimmäisen pitkä, jota kantaa Nebbiolo- lajikkeelle tyypillinen hapokkuus.”

   
Pignan 2001 125,00
AC Châteauneuf-du-Pape, Château Rayas, Ranska,    

”Châteauneuf-du-Papen legendaarisen tuottajan tyyli poikkeaa alueen valtavirrasta. Viini on valmistettu puhtaasti Grenache- lajikkeesta osoittaen poikkeuksellista tyylikkyyttä ja raikkautta. Tämä johtuu hiekkaisesta maaperästä ja pohjoiseen avautuvien rinteiden tuomasta pitkästä ja viileämmästä kasvukaudesta.”

   
Roda Reserva 2007 149,00
DOCa Rioja, Bodegas Roda, Espanja,    

”Roda on verrattain nuori tila, joka on noussut nopeasti huipputuottajien joukkoon. Viinit valmistetaan ainoastaan vanhojen köynnösten Tempranillo- rypäleistä ja viinien valmistuksessa tammen käyttö on hillittyä, joten viinien monipuolisuus, tasapaino ja kypsytyspotentiaali ovat loistavia.” Pullokoko Magnum, 1,5l