Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Upeat Bordeaux-herkut

Olemme valinneet muutaman upean viinin yhdeltä maailman arvostetuimmalta alueelta, Lounais- ranskan Bordeaux’sta.
Nämä viinit ovat alueen huipputuottajilta, jotka ilmentävät Bordeaux’n mikroilmastoa ihanteellisesti. Viinikellarissamme on harvinaisia vuosikertoja, joiden saatavuus on erittäin rajallinen

   
  1/1 16cl
Château La Mission Haut-Brion 2009 120,00
AC Pessac-Léognan (0,375l), Château Haut-Brion, Ranska,    

"Herkkua pienessä pullokoossa! Huikean hyvä, mustien ja punaisten marjojen sävyttämä intensiivinen tuoksu, jossa on kevyttä savuisuutta. Viinin mahtavan täyteläinen rakenne, pureksittavat, suutavuoraavat tanniinit ja upea hedelmäisyys tekevät viinistä vastustamattoman."

   
Château Pontet-Canet 2007 165,00
AC Pauillac, 5ème Grand Cru Classé, Château Pontet-Canet, Ranska, Luomuviini    

”Viinitilan perustaja, Médocin kuvernööri Jean-François de Ponte hankki 1700-luvun alussa omistukseensa useita vierekkäisiä Pauillacin alueen viinitarhoja. Nykyinen omistaja, Tesseronin perhe on 2000-luvun alusta muuttanut tilaa luonnonmukaiseksi ja se on nykyään biodynaaminen. Jo hyvin juotavissa oleva viini on mehevä, täyteläinen ja raikas. Runsaat tanniinit ovat pehmeät ja tekevät pitkästä mausta mielekkään jo nuorena."

   
Château d´Yquem 1995 189,00
AC Sauternes, 1er Grand Cru Classé, Château d´Yquem, Ranska,    

"Sauternesin alueen sumuiset aamut ja aurinkoiset päivät pitkälle syksyyn saakka luovat uniikin mikroilmaston makeiden viinien valmistamiseen. Lur-Salucesin perheen Cháteau d´Yquem on noussut käsitteeksi maailman parhaimpana makeiden viinien tuottajana. Käsittämättömän upea viini joka nuorena tanssii kielellä, mutta kestää kypsytystä vuosikymmeniä.”   

   
Les Tourelles De Longueville Magnum 1990 189,00
AC Pauillac, 2ème Grand Cru Classé, Château Pichon-Longueville Baron, Ranska,    

”Maineikkaan Pichon-Longuevillen kakkosviini erittäin hyvän vuoden sadosta. Mausteinen, kypsän cassiksen ja setripuun tuoksu. Kypsä ja täyteläinen viini härkä- ja lammasruuille.”

   
Châteu Pavie 2009 440,00
AC St Emilion 1er Grand Cru Classe A, Châteu Pavie, Ranska,    


"Klassinen rypäleblendi, jossa 60-70% Merlot’a, 20-25% Cabernet Francia ja loput Cabernet Sauvignonia. Musteen tumma väri, ihastuttava karhunvatukoiden, murskattujen kivien, paahdetun lihan ja vaniljan sävyttävä tuoksu. Hyvärakenteinen, maskuliininen, napakan tanniininen maku.”

   
Château Mouton Rothschild 1995 615,00
AC Pauillac, 1er Grand Cru Classé, Château Mouton Rothschild, Ranska,    

"Paroni Philippe de Rothschild on vuodesta 1933 halunnut valmistaa hienoimpia viinejä maailmassa. Nykyään hänen viinit ovat maailman halutuimpia, jotka valloittavat upealla voimalla, aromien monimuotoisuudella ja pitkäikäisyydellä. Tuoksussa mustaherukkaa, tryffeliä, lakritsaa ja kahvia. Maku täyteläinen, tyylikäs jossa lähes loputtoman pitkä jälkimaku. Robert Parker 95p.”