Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kuohuviinit

Kuohuviini on raikas ja tyylikäs aperitiivi. Myös kevyet äyriäisruuat ja keitot käyvät hyvin kuivan kuohuviinin kanssa.

   
  1/1 12cl
Prosecco Giall´Oro 46,00
DOCG Valdobbiadene Superiore, Ruggeri, Italia,    

"Ihanan keväinen hedelmäisyys ja raikas luonne yhdistyvät tässä korkealaatuisessa Prosecossa. Ruggerin tuotteet ovat aina olleet korkealle arvostettuja ja tilan historia ulottuukin aina 1500- luvun puoliväliin saakka."

   
Cava Juve y Camps Gran Reserva Brut Nature 2010 54,00 9,00
DO Cava, Juve y Camps, Espanja,    

”1700- luvun lopulla perustettu tila tuottaa hienoja kuohuviinejä Sant Sadurni d´Anoian kylässä. Perinteisten lajikkeiden lisäksi siihen on sekoitettu hieman Chardonnayta. Pullokypsytys on kestänyt yli kolme vuotta. Vaikka sokerin lisäystä ei tehdä lainkaan, se on ihanan hedelmäinen ja viettelevä.”

   
Recaredo Brut Nature 2007 69,00
DO Cava, Recaredo, Espanja,    

”Recaredon viinien laatua kuvaillessa superlatiiveja ei meinaa löytyä riittävästi. Talon tyyli on kypsyttää viinejä hiivasakan päällä pullossa erittäin pitkään ennen korkin vaihtoa. Lisäksi valmistuksen jokainen työvaihe tehdään käsin tarkalla huolellisuudella. Tämän vuoksi heidän viininsä ovat todella moniulotteisia, hienostuneita ja pitkäikäisiä. Brut Nature- viineihin ei lisätä sokeria lainkaan, joten hyvän hedelmäisyyden ympärillä on upea raikas sitruksinen puraisu.”

   
Franciacorta Brut 72,00
DOCG Franciacorta, Barone Pizzini, Italia, Luomuviini    

”Italian parhaat kuohuviinit ovat kotoisin Lombardiasta. Barone Pizzini on alueen perinteisin tuottaja, joka oli myös ensimmäinen luonnonmukaisen viljelyn aloittaja. Tämä viini on tehty puhtaasti Pinot Nero- lajikkeesta. Kahden vuoden pullokypsytyksen jälkeen suutuntuma on miellyttävän pehmeä ja maku on moniulotteinen.”

   
Domaine Tissot Crémant De Jura Blanc De Blancs 75,00
AC Crémant de Jura, Domaine Tissot, Ranska, Biodynaaminen    

”Kaikista Ranskan Crémant- alueista Juraa pidetään ehdottomana huippuna. Domaine Tissot vaalii biodynaamisia viljelyperinteitä, joihin yhdistyy erilaiset valmistusmenetelmät ja pitkä pullokypsytys. Näin ollen tuotteet ovat erittäin mielenkiintoisia ja persoonallisia. Tämä Blanc de Blancs(100% Chardonnay) on 2000- luvun alun eri vuosikertojen sekoitus, jonka leimaava piirre on hallittu kevyt oksidaatio jota tukee upea hedelmäisyys ja moniulotteisuus.”

   
Ridgeview Grosvenor Merret Blanc de Blancs 2010 75,00
Sussex, Ridgeview Estate Winery, Englanti,    

”Ridgeview on Englannin arvostetuin kuohuviinitila, jonka viinejä on rohkeasti verrattu laadultaan jopa samppanjaan. Tämä puhtaasti Chardonnaysta valmistettu kuohuviini on ihastuttavan raikas, jonka sitruunaisuuden lisäksi on havaittavissa jo lievää kehittyneisyyttä ja moniulotteisuutta.”

   
Recaredo Reserva Particular 2001 109,00
DO Cava, Recaredo, Espanja,    

”Reserva Particular valmistetaan tilan vanhimpien köynnösten rypäleistä. Se on sekoitus Macabeota(60%) ja Xarel-loa(40%). Lajikkeet ovat käyneet erikseen, joista Xarel-lo on saanut käydä pienissä tammitynnyreissä, jotta lopputulokseen saadaan lisää luonnetta ja monipuolisuutta. Viini on käynyt läpi yli 70 kuukauden mittaisen pullokypsytyksen ennen korkin vaihtoa. Reserva Particular on hieno yhdistelmä voimaa, kehittyneisyyttä ja tyylikkyyttä.”