Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kuohuviinit

Kuohuviini on raikas ja tyylikäs aperitiivi. Myös kevyet äyriäisruuat ja keitot käyvät hyvin kuivan kuohuviinin kanssa.

   
  1/1 12cl
Cava Agusti Torello Mata Brut Reserva 2010 54,00 9,00
DO Cava, Agusti Torello Mata, Espanja,    

”Perheomisteinen, melko pieni, mutta moderni tila Cava-alueen pääkaupunki Saint Sadurni d´anoiassa yhdistää upeasti perinteet ja nykyaikaisen viininvalmistustekniikan. Maailmanmaineeseen nousseen tilan hyvin raikas kuohuviini on mahtava aloitus aterialle ja oiva kumppani myös erilaisten alkuruokien seuraan.”

   
Cuvée T Brut 2010 57,00
AC Vouvray Pepillant, Domaine Vincent Carême, Ranska,    

”Loire-joen varrelta tuleva kuohuviini tehdään Chenin Blanc- lajikkeesta. Pieni sokerin lisäys, joka on tehty korkinvaihdon yhteydessä korostaa viinin hedelmäisyyttä, tehden siitä tyyliltään aika kesäisen. Kuitenkin lajikkeelle tyypillisesti mineraalisuus ja hapokkuus tekevät siitä erittäin tasapainoisen.”

   
Recaredo Brut Nature 2007 69,00
DO Cava, Recaredo, Espanja,    

”Recaredon viinien laatua kuvaillessa superlatiiveja ei meinaa löytyä riittävästi. Talon tyyli on kypsyttää viinejä hiivasakan päällä pullossa erittäin pitkään ennen korkin vaihtoa. Lisäksi valmistuksen jokainen työvaihe tehdään käsin tarkalla huolellisuudella. Tämän vuoksi heidän viininsä ovat todella moniulotteisia, hienostuneita ja pitkäikäisiä. Brut Nature- viineihin ei lisätä sokeria lainkaan, joten hyvän hedelmäisyyden ympärillä on upea raikas sitruksinen puraisu.”

   
Domaine Tissot Crémant De Jura Blanc De Blancs 75,00
AC Crémant de Jura, Domaine Tissot, Ranska, Biodynaaminen    

”Kaikista Ranskan Crémant- alueista Juraa pidetään ehdottomana huippuna. Domaine Tissot vaalii biodynaamisia viljelyperinteitä, joihin yhdistyy erilaiset valmistusmenetelmät ja pitkä pullokypsytys. Näin ollen tuotteet ovat erittäin mielenkiintoisia ja persoonallisia. Tämä Blanc de Blancs(100% Chardonnay) on 2000- luvun alun eri vuosikertojen sekoitus, jonka leimaava piirre on hallittu kevyt oksidaatio jota tukee upea hedelmäisyys ja moniulotteisuus.”

   
Ridgeview Grosvenor Merret Blanc de Blancs 2010 75,00
Sussex, Ridgeview Estate Winery, Englanti,    

”Ridgeview on Englannin arvostetuin kuohuviinitila, jonka viinejä on rohkeasti verrattu laadultaan jopa samppanjaan. Tämä puhtaasti Chardonnaysta valmistettu kuohuviini on ihastuttavan raikas, jonka sitruunaisuuden lisäksi on havaittavissa jo lievää kehittyneisyyttä ja moniulotteisuutta.”

   
Gramona Argent Rosé 2009 85,00
DO Cava, Gramona, Espanja,    

”Vuosittain Argent  Roséa valmistetaan ainoastaan n. 4000 pulloa. Se on valmistettu puhtaasti Pinot Noirista, jonka perusviini saa käydä tammiastioissa. Pullokypsytys vanhoissa kellareissa kestää yli 30 kuukautta. Viinin runsas, hedelmäinen ja marjainen maku on samalla erittäin hienostunut.”

   
Recaredo Reserva Particular 2001 109,00
DO Cava, Recaredo, Espanja,    

”Reserva Particular valmistetaan tilan vanhimpien köynnösten rypäleistä. Se on sekoitus Macabeota(60%) ja Xarel-loa(40%). Lajikkeet ovat käyneet erikseen, joista Xarel-lo on saanut käydä pienissä tammitynnyreissä, jotta lopputulokseen saadaan lisää luonnetta ja monipuolisuutta. Viini on käynyt läpi yli 70 kuukauden mittaisen pullokypsytyksen ennen korkin vaihtoa. Reserva Particular on hieno yhdistelmä voimaa, kehittyneisyyttä ja tyylikkyyttä.”