Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kevyet ja raikkaat valkoviinit

Nämä viinit ovat raikkaita ja hyvähappoisia, harvoin tammitynnyrissä kypsennettyjä ja ne nautitaan nuorina ja hyvin viilennettyinä. Kokeile aperitiivina, alkuruokien kanssa ja kevyesti valmistettujen aromaattisten kalaruokien kumppanina.

   
  1/1 16cl
Lageder Pinot Grigio 2012 32,00
DOC Alto Adige, Alois Lageder, Italia,    

”Neljännessä sukupolvessa viiniä valmistava Lagederin tila on tunnettu luonnonmukaisista periaatteistaan ja tila käyttää muun muassa aurinkoenergiaa viininvalmistustilojen energianlähteenä. Viini on raikas ja puhtaan hedelmäinen ja soveltuu erinomaisesti aperitiiviksi ja kevyille kala- ja äyriäsiruuille.” pullokoko 0,375l

   
Riff Pinot Grigio 2012 39,00 8,30
IGT Pinot Grigio delle Venezie, Alois Lageder, Italia,    

”Viinin nimellä viitataan dolomiittien geologiseen alkuperään, Riff tarkoittaa vanhaa merenpohjan riuttaa, joka vuoristo miljoonia vuosia sitten oli. Viinistä löytyy paljon puhtaan hedelmäisiä aromeja, joka yhdistyy mukavan eloisaan raikkauteen.”

   
Pinot Blanc les Princes Abbes 2011 49,00 10,50
AC Alsace, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”Schlumberger on Alsacen yksi suurimpia yksityisiä tiloja. Merkittävää on että puolet heidän tarhoistaan on Grand Cru- luokiteltuja. Myös osa tämän viinin rypäleistä saa kasvaa Grand Cru- luokitelluilla tarhoilla, tästä syystä viinissä on poikkeuksellisen hedelmäinen, moniulotteinen ja hienostunut makumaailma.”