Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset valkoviinit

Keskitäyteläiset valkoviinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Niiden luonne on usein hedelmäinen ja harvoin voimakkaan tamminen. Ne sopivat mainiosti erilaisille äyriäisruuille ja vaalealihaisille kaloille.

   
  1/1 16cl
Nussberg Grüner Veltliner 2012 56,00
DAC Wien, Weingut Wieninger, Itävalta,    

”Wienin kaupungin luoteiskulmassa sijaitseva Nussberg on alueen paras viljelyalue. Wieninger viljelee tarhojaan täällä luonnonmukaisesti, jolloin viineihin välittyy hienosti maaperän tuoma mineraalisuus. Tässä Grüner Veltlinerissä korostuu hieno mineraalisuus, joka yhdistyy kypsään hedelmäisyyteen ja raikkauteen. Erittäin monikäyttöinen ruokaviini.”

   
Louro Godello 2012 59,00 12,60
DO Valdeorras, Rafael Palacios, Espanja,    

”Espanjan luoteiskulmassa sijaitseva Galicia on mielenkiintoinen viinialue. Atlantin vaikutus ja nopeasti nousevat vuoristot leimaavat viljelyä. Viileämpi ilmasto ja tuuliset laaksot takaavat alueen valkoviineihin viineihin hyvän raikkauden. Godello on Valdeorrasin oma alkuperäislajike. Tämä viini on saanut kypsyä suurissa tammiastioissa, joten sen piirteisiin kuuluvat hedelmäisyys, lievä tammisuus ja tasapainoinen raikkaus.”

   
Pouilly-Fumé 2012 62,00
AC Pouilly-Fumé, André Dezat & Fils, Ranska,    

”Dezat´n suku on vaikuttanut Pouilly-Fumé´n alueella jo lähes 500 vuoden ajan. Pitkät perinteet, laadukkaat palstat ja hyvin hoidetut köynnökset takaavat erinomaisen laadun. Alueen viineille tyypillisesti aromaattisuuden lisäksi viinissä on runsaampaa hedelmäisyyttä ja jopa hentoa savuisuutta. Suutuntuma on erittäin tasapainoinen ja maku kantaa pitkään.”

   
Riesling Trocken 2012 65,00 13,90
Qualitätswein Nahe, Weingut Emrich Schönleber, Saksa,    

”Schönleber lukeutuu Nahen ehdottomiiin huipputuottajiin. Tämä vuosikerta oli melko lämmin, joten siinä on Rieslingiksi yllättävänkin runsas hedelmäisyys. Vaikka viini on nuori, se on yllättävänkin tasapainoinen ja vaikuttaa jo mukavasti kehittyneeltä.”

   
Riesling Grand Cru Kessler 2008 69,00
AC Alsace Grand Cru, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Riesling Alte Reben 2012 69,00
DAC Wagram, Weingut Anton Bauer, Itävalta,    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Le Peu Morier 2008 70,00
AC Vouvray, Vincent Carême, Loire, Ranska, Luomuviini    

”Hieman kehittynyt, mahtavan persikkainen, kukkainen, hieman mausteinen tuoksu. Pieni määrä jäännössokeria tekee viinistä erityisen nautittavan runsaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa sekä vaaleiden liharuokien kanssa. Nuori viinintekijä Vincent Carême on tällä hetkellä Vouvrayn alueen parhaimmistoa ja yhdessä eteläafrikkalaissyntyisen Tanya-vaimonsa kanssa vastaa talon tyylistä, jonka kulmakivi on tietysti Chenin Blanc- rypäle.”

   
Nicolas Joly Savennieres 2002 75,00
AC Savennieres, Nicolas Joly, Ranska, Biodynaaminen    

”Nicolas Joly on biodynaamisen viljelyn edelläkävijä. Hänen mukaansa Chenin Blanc voi saavuttaa optimaalisen kypsyyden ainoastaan terveiden ja luonnonmukaisten menetelmien myötä. Rypäleet kerätään aina käsin useassa erässä. Erittäin persoonallinen viini, jonka luonteesta Joly itse sanoo: Älä väitä että viinini olisi oksidoituneita, ne ilmentävät luonnollista alkuperäänsä, ovat maultaan kehittyneitä ja säilyttävät luonteensa erittäin pitkään.”

   
Siebeldinger Im Sonnenschein Riesling Grosses Gewächs 2008 89,00
Grosses Gewächs Pfalz, Ökonomierat Rebholz, Saksa,    

”Hienosti jo kehittynyt, melko lämpimän vuosikerran upea yhden tarhan Riesling. Viinin runsas hedelmäisyys ja voimakkuus on ehkä hieman yllättävääkin. Rakenteeltaan se on siis erittäin maukas ja pääsee parhaimmilleen nautittuna runsaampien äyriäisruokien kanssa.”

   
Chablis Grand Cru Les Preuses 2008 109,00
AC Chablis Grand Cru, Patrick Piuze, Ranska,    

”Kanadalaissyntyisen Patrick Piuze'n matka Australian ja Etelä-Afrikan kautta Bourgogneen oman viinitalon omistajaksi vuonna 2008 on pitkä ja monivaiheinen. Piuzen tavoitteena on tuottaa voimakkaan terroir-luonteen omaavia Chablis-viinejä, vanhojen köynnösten rypäleistä. Hän pyrkii puhdaspiirteiseen ja mineraaliseen tyyliin, jota tammiaromit eivät peitä.”