Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset valkoviinit

Keskitäyteläiset valkoviinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Niiden luonne on usein hedelmäinen ja harvoin voimakkaan tamminen. Ne sopivat mainiosti erilaisille äyriäisruuille ja vaalealihaisille kaloille.

   
  1/1 16cl
Albariño 2012 55,00 11,80
DO Rias Baixas, Martin Codax, Espanja,    

”Galician maakunta on lämpimän Espanjan erilaisin alue, Atlantin läheisyyden vuoksi siellä sataa lähes päivittäin ja lämpötilat pysyvät viileämpinä. Juuri näistä syistä alue tuottaa koko Espanjan parhaat valkoviinit. Rias Baixasin pieni laakso on Albariño- lajikkeen kotiseutua, jonka ominaisiin piirteisiin lukeutuvat runsas hedelmäisyys sekä makua kantava hapokkuus. Näistä syistä viinit ovat erittäin monikäyttöisiä.”

   
Rudesheim Riesling 2012 57,00
Qualitätswein Rheingau, Weingut Lunden & Cie, Saksa,    

”Markus Lundén on palvellut pitkään maineikkaan Georg Breuerin viinintekijänä, mutta halusi aloittaa oman projektin joitain vuosia sitten. Hän valmistaa viiniä nimellään hyvin pieniä määriä. Tässä viinissä korostuu ihailtavan hyvin tasapaino jäännössokerin ja hapokkuuden kesken.”

   
Boudier & Koeller Sauvignon Blanc 2012 59,00 12,60
Qualitätswein Rheinhessen, Weingut Boudier & Koeller, Saksa,    

”Upean tiivis Sauvignon Blanc Rheinhessenistä. Tilan historia on vasta muutaman vuoden ikäinen, mutta sen pieni tuotanto on erittäin laadukasta. Rypäleet kerätään vanhoista, n. 50-vuotiaista köynnöksistä, joten sato on pieni ja tiivis. Viinissä yhdistyy hienosti runsas hedelmäisyys, mineraalisuus ja raikas hapokkuus.”

   
Riesling Grand Cru Kessler 2008 69,00 14,80
AC Alsace Grand Cru, Domaines Schlumberger, Ranska,    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Riesling Alte Reben 2012 69,00
DAC Wagram, Weingut Anton Bauer, Itävalta,    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Le Peu Morier 2008 70,00
AC Vouvray, Vincent Carême, Loire, Ranska, Luomuviini    

”Hieman kehittynyt, mahtavan persikkainen, kukkainen, hieman mausteinen tuoksu. Pieni määrä jäännössokeria tekee viinistä erityisen nautittavan runsaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa sekä vaaleiden liharuokien kanssa. Nuori viinintekijä Vincent Carême on tällä hetkellä Vouvrayn alueen parhaimmistoa ja yhdessä eteläafrikkalaissyntyisen Tanya-vaimonsa kanssa vastaa talon tyylistä, jonka kulmakivi on tietysti Chenin Blanc- rypäle.”

   
Nicolas Joly Savennieres 2002 75,00
AC Savennieres, Nicolas Joly, Ranska, Biodynaaminen    

”Nicolas Joly on biodynaamisen viljelyn edelläkävijä. Hänen mukaansa Chenin Blanc voi saavuttaa optimaalisen kypsyyden ainoastaan terveiden ja luonnonmukaisten menetelmien myötä. Rypäleet kerätään aina käsin useassa erässä. Erittäin persoonallinen viini, jonka luonteesta Joly itse sanoo: Älä väitä että viinini olisi oksidoituneita, ne ilmentävät luonnollista alkuperäänsä, ovat maultaan kehittyneitä ja säilyttävät luonteensa erittäin pitkään.”

   
Wösendorfer Kollmütz Grüner Veltliner Smaragd 2010 75,00
Wachau, Rudi Pichler, Itävalta,    

”Tilan viinivalmistushistoria ulottuu 1500- luvulle saakka. Nykyisen viinintekijän, Rudi Pichlerin terroir- ajattelutapa ja moderni viininvalmistamo ovat nostaneet tilan viinit Itävallan kärkikastiin. Jyrkillä terassirinteillä kasvavien vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu, intensiivisen hedelmäinen, moniulotteinen ja upean mineraalinen viini.”

   
Siebeldinger Im Sonnenschein Riesling Grosses Gewächs 2008 89,00
Grosses Gewächs Pfalz, Ökonomierat Rebholz, Saksa,    

”Hienosti jo kehittynyt, melko lämpimän vuosikerran upea yhden tarhan Riesling. Viinin runsas hedelmäisyys ja voimakkuus on ehkä hieman yllättävääkin. Rakenteeltaan se on siis erittäin maukas ja pääsee parhaimmilleen nautittuna runsaampien äyriäisruokien kanssa.”

   
Chablis Grand Cru Les Preuses 2008 109,00
AC Chablis Grand Cru, Patrick Piuze, Ranska,    

”Kanadalaissyntyisen Patrick Piuze'n matka Australian ja Etelä-Afrikan kautta Bourgogneen oman viinitalon omistajaksi vuonna 2008 on pitkä ja monivaiheinen. Piuzen tavoitteena on tuottaa voimakkaan terroir-luonteen omaavia Chablis-viinejä, vanhojen köynnösten rypäleistä. Hän pyrkii puhdaspiirteiseen ja mineraaliseen tyyliin, jota tammiaromit eivät peitä.”