Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset valkoviinit

Keskitäyteläiset valkoviinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Niiden luonne on usein hedelmäinen ja harvoin voimakkaan tamminen. Ne sopivat mainiosti erilaisille äyriäisruuille ja vaalealihaisille kaloille.

   
  1/1 16cl
Roero Arneis 2013 52,00 11,20
DOCG Roero Arneis, Prunotto, Italia,    

”Piemonten huippuviinialueen pohjoisosassa sijaitseva Roero tunnetaan valkoisesta Arneis- lajikkeestaan. Roeron hiekkamaaperässä lajike tuottaa mukavan raikkaita ja herkän hedelmäisiä viinejä, jotka yhdistyvät erittäin hyvin skandinaavisten alkuruokien seuraan.”

   
Weisser Burgunder 2013 54,00 11,60
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa, Luomuviini    

”Huipputuottajan kristallinkirkas ja raikas valkoviini. Tuoksusta erottuu keveää hedelmäisyyttä, ruohoa ja sitruksisuutta. Maku on melko keveä ja tasapainoinen, jonka terhakka hapokkuus nostaa veden kielelle ja tekee mausta miellyttävän raikkaan ja pitkän.”

   
Auzells 2012 56,00 12,00
DO Costers del Serges, Tomàs Cusiné, Espanja, Luomuviini    

”Katalonian Pyreneillä, n. 700 metrin korkeudella sijaitsevat tarhat ovat juuri sopivasti viileämmässä ilmastossa valkoisten lajikkeiden viljelyyn. Auzells sekoitetaan useasta lajikkeesta, kuten Macabeo, Riesling, Sauvignon Blanc ja Albariño. Sen runsaan hedelmäinen, mutta raikas maku on loistava hieman mausteisempien kalaruokien seuraan.”

   
Julicher Estate Sauvignon Blanc 2013 58,00
Martinborough, Julicher Estate, Uusi-Seelanti,    

”Uuden-Seelannin pohjoissaaren eteläiseen kärkeen on kotiutunut Sauvignon Blanc- rypälelajikkeen lisäksi myös suomalainen Outi Jakovirta. Kyseinen daami toimii Julicher Estaten viinintekijänä. Tästä viinistä osa saa kypsyä tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan hieman pyöreämpi suutuntuma. Se edustaakin rypälelajikkeen tyypillisiä aromeja erittäin hienosti.”

   
Riesling Kamptal 2012 59,00 12,60
DAC Kamptal, Weingut Fred Loimer, Itävalta, Luomuviini    

”Loimer on yksi Itävallan merkittävimpiä tuottajia. Kamptalin alueella eri tarhojen väliltä löytyy suuriakin eroja. Tämä viini sekoitetaan nimenomaan eri tarhojen Riesling- rypäleistä, jotta lopputulokseen saadaan moniulotteisuutta. Muutama gramma jäännössokeria korostaa muuten erittäin raikkaan viinin hyvää hedelmäisyyttä.”

   
Riesling Herrgottspfad 2007 62,00
Qualitätswein Rheinhessen, Weingut Becker Landgraf, Saksa, Luomuviini    

”Herrgottspfad on koko Rheinhessenin parhaista tarhoista Rieslingin viljelyä ajatellen. Tunnusomaisia piirteitä näissä viineissä on pitkä kypsytyspotentiaali ja hienostuneisuus. Tämä viini on jo hieman kehittynyt osoittaen upeaa tasapainoa hedelmäisyyden ja hapokkuuden kesken.”

   
Riesling Alte Reben 2012 69,00
DAC Wagram, Weingut Anton Bauer, Itävalta, Luomuviini    

”Erittäin vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu viini, jonka runsaus ja moniulotteisuus ovat vastustamattomia. Todella tiivis hedelmäisyys, lajikkeelle tyypillinen kukkaisuus ja kokonaisuutta raikastava hapokkuus tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja monipuolisen ruokaviinin.”

   
Riesling Spätlese Halbtrocken 1995 70,00
Qualitätswein Mosel, Weingut Martin Müllen, Saksa,    

”Erittäin arvostetun tuottajan kypsä Riesling Mosel- joen huippupalstoilta Traben-Trarbach- kylän ympäristöstä. Myöhäinen keräysajankohta, hidas spontaani käyminen ja kypsytys vanhoissa tammiastioissa ovat erittäin perinteiset metodit viinin valmistuksessa Moselin alueella. Nämä viinit kehittyvät suotuisasti erittäin pitkään. Ehdoton helmi kypsien Rieslingien ystävälle.”

   
Nicolas Joly Savennieres 2002 75,00
AC Savennieres, Nicolas Joly, Ranska, Biodynaaminen    

”Nicolas Joly on biodynaamisen viljelyn edelläkävijä. Hänen mukaansa Chenin Blanc voi saavuttaa optimaalisen kypsyyden ainoastaan terveiden ja luonnonmukaisten menetelmien myötä. Rypäleet kerätään aina käsin useassa erässä. Erittäin persoonallinen viini, jonka luonteesta Joly itse sanoo: Älä väitä että viinini olisi oksidoituneita, ne ilmentävät luonnollista alkuperäänsä, ovat maultaan kehittyneitä ja säilyttävät luonteensa erittäin pitkään.”

   
Siebeldinger Im Sonnenschein Riesling Grosses Gewächs 2008 89,00
Grosses Gewächs Pfalz, Ökonomierat Rebholz, Saksa,    

”Hienosti jo kehittynyt, melko lämpimän vuosikerran upea yhden tarhan Riesling. Viinin runsas hedelmäisyys ja voimakkuus on ehkä hieman yllättävääkin. Rakenteeltaan se on siis erittäin maukas ja pääsee parhaimmilleen nautittuna runsaampien äyriäisruokien kanssa.”

   
Chablis Grand Cru Les Preuses 2008 109,00
AC Chablis Grand Cru, Patrick Piuze, Ranska,    

”Kanadalaissyntyisen Patrick Piuze'n matka Australian ja Etelä-Afrikan kautta Bourgogneen oman viinitalon omistajaksi vuonna 2008 on pitkä ja monivaiheinen. Piuzen tavoitteena on tuottaa voimakkaan terroir-luonteen omaavia Chablis-viinejä, vanhojen köynnösten rypäleistä. Hän pyrkii puhdaspiirteiseen ja mineraaliseen tyyliin, jota tammiaromit eivät peitä.”