Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Täyteläiset valkoviinit

Täyteläisiä viinejä on usein kypsennetty tammitynnyreissä, mikä antaa viineille runsautta ja vaniljaista makua. Nämä viinit sopivat parhaiten runsasmakuisten kalaruokien seuraksi. Myös miedonmakuiset linturuuat, sekä muut vaalealihaiset liharuuat sopivat näiden viinien pariksi.

   
  1/1 16cl
Hemina 2011 54,00
Pannonhalma-Sokoró, Apátsági Pincészet, Unkari,    

”Tilan perustivat benediktiinimunkit, jotka saapuivat alueelle 900- luvun alussa. 2000- luvun alusta alkaen tilalla on tehty mittavia muutoksia ja uudistuksia laadun parantamiseksi ja tila onkin noussut yhdeksi Unkarin parhaimmista. Hemina on tilan lippulaivaviini, josta löytyy intensiivistä hedelmäisyyttä ja kevyttä mausteisuutta. Sen täyteläinen maku ja kermainen suutuntuma saavat ryhdikkyyttä raikkaasta hapokkuudesta.”

   
Langhe Bianco La Tartufaia 2010 70,00
DOC Langhe Bianco, Giulia Negri, Italia,    

"Giulia Negri on pieni tila La Morrassa, joka tunnetaan upeista Baroloistaan. Tila omistaa tarhoja ainoastaan kolme hehtaaria, josta hyvin pieni osa on varattu Chardonnaylle. Tämä Langhe Bianco edustaa tammikypsytettyä tyyliä, jonka rakenne on hyvin jäntevä ja runsaan hedelmäinen. Miellyttävä hapokkuus saa aikaan upean tasapainon.”

   
Chardonnay Salamander 2010 72,00
DAC Südsteiermark, Weingut Andreas Tscheppe, Itävalta, Biodynaaminen    

"Andreas Tscheppe on biodynaamisen viljelyn puolestapuhuja Itävallassa. Hänen viiniensä tärkein sanoma on erittäin hieno tasapaino ja kypsytyspotentiaali. Vastoin kaikkia odotuksia tämä Chardonnay on samaan aikaan viekoitteleva, särmikäs, runsas ja hienostunut.”

   
Saray 2009 72,00 15,40
IGT Sicilia, Porta del Vento, Italia, Biodynaaminen    

"Saray on mielenkiintoinen oranssi viini. Poikkeuksellisesti valkoiset rypäleet maseroidaan kuukauden ajan, joka luo viiniin sen oranssin värin. Käymisen jälkeen sitä kypsytetään vuoden ajan suurissa tammisammioissa. Tämän tyylin viinit kaipaavat myös pullokypsytystä, tämä vuosikerta osoittaa jo sen potentiaalin mitä sillä on kaikessa erilaisuudessaan tarjota.”

   
Pinot Gris Grand Cru Spiegel 2007 75,00
AC Alsace Grand Cru, Domaines Schlumberger, Ranska,    

"Ihanan runsas Pinot Gris arvostetulta palstalta. Spiegel-tarhan maaperä on hiekkaista savimaata, joka luo rypäleihin tiiviyttä ja runsautta. Pitkä kypsytys hiivasakkansa kanssa antaa viiniin lisää ryhtiä ja kerroksellisuutta. Hieman kehittynyt aromimaailma, jossa kypsää hedelmäisyyttä ja aavistus savuisuutta. Pitkä maku on miellyttävän mineraalisuuden ryhdistämä.”

   
Sauvignon Blanc Sonne nr.2 2010 79,00
DAC Steiermark, Weingut Strohmeier, Itävalta, Alkuviini    

"Tämä alkuviini-Sauvignon Blanc rikkoo rajoja, hyvällä tavalla. Pitkä maseraatio ennen luonnollista käymistä, pitkä tammikypsytys, pullotus suodattamattomana. Näillä menetelmillä saadaan omaleimainen, rohkea ja täyteläinen viini, jonka aromit poikkeavat aromaattisista Sauvignon Blanceista.”

   
Bannockburn Chardonnay 2012 85,00
Central Otago, Felton Road, Uusi-Seelanti,    

“Central Otago on maailman eteläisin viinialue, joka sijaitsee Uuden-Seelannin eteläisimmässä osassa. Felton Road on tila, joka tekee pieniä määriä upeita viinejä, jotka ovat nousseet suureen arvoon ympäri maailmaa. Tammikypsytys on hyvin hillitty, jotta alueen tyypilliset hienostuneet aromit pääsevät esiin. Erittäin varteenotettava vaihtoehto Burgundin valkoviinien ystäville.”