Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Kevyet, hedelmäiset punaviinit

Nämä viinit ovat maultaan raikkaita ja hedelmäisiä, vailla karvaita parkkihappoja. Näennäisestä keveydestään huolimatta viinit ovat monipuolisia ruokaviinejä. Kokeile vaalean lihan ja linturuokien kanssa. Hieman viilennettynä toimivat myös mainiosti täyteläisten ja usein lämminsavustettujen kalaruokien kanssa.

   
  1/1 16cl
Pinot Noir 2012 59,00
Pannonhalma-Sokoró, Apátsági Pincészet, Unkari,    

”Pannonhalman alue Luoteis-Unkarissa on noussut arvostetuksi laatuviinialueeksi. Pinot Noir tuottaa näissä tasaisissa olosuhteissa upeita viinejä. Rypäleelle tyypilliset elementit, kuten raikkaus, marjaisuus ja hienostuneisuus ovat upeassa tasapainossa. Tämä vanha luostari on noussut tien näyttäjäksi koko Unkarin viiniteollisuudelle viimeisten vuosikymmenien aikana.”

   
Cheverny 2011 59,00 12,60
AC Cheverny, Hervè Villemade, Ranska, Biodynaaminen    

”Loire- joen varrella sijaitseva Cheverny tunnetaan persoonallisista punaviineistään, jotka usein sekoitetaan Pinot Noir- ja Gamay- lajikkeista. Tämä viini on rungoltaan melko kevyt: kevyt alkoholi, raikas hapokkuus, hienostunut marjaisuus. Kuitenkin kuusi kuukautta kestänyt tammikypsytys antaa viinille hieman ryhtiä ja moniulotteisuutta.”