Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset punaviinit

Näissä viineissä on usein voimakkaan hedelmäisyyden lisäksi tanniinien aiheuttamaa ryhdikkyyttä. Näiden aromit sopivat monenlaisille liharuuille. Keskitäyteläiset punaviinit ovat parhaimmillaan silloin, kun ateria luonteeltaan on tasapainoisesti valmistettu.

   
  1/1 16cl
Riff Rosso 2010 39,00 8,30
IGT Vigneti delle Dolomiti Rosso, Alois Lageder, Italia,    

”Mielenkiintoinen sekoitus kolmea punaista lajiketta: Merlot, Cabernet Sauvignon ja Lagrein tekevät viinistä moniulotteisen. Italian pohjoisimman viinialueen suurin vaikuttava tekijä on Dolomiitti- vuoristo, joka saa aikaan suuria lämpötilavaihteluita. Maultaan viini on kypsän marjaisa ja pehmeä sekä raikas.”

   
Brancaia Tre 2009 59,00
IGT Rosso Toscana, Casa Brancaia, Italia, Luomuviini    

”Kolmen eri tilan viinien sekoite: 80% viinistä on Sangiovesea, jotka kerätään kahdelta eri tilalta Chiantista. Loput viinistä on Merlot´a ja Cabernet Sauvignonia, jotka kerätään puolestaan Maremman rannikkoalueelta. Vuoden kestävä tammikypsytys ja sitä seurannut pullokypsytys tekevät viinistä herkullisen moniulotteisen ja tasapainoisen. Luonteensa vuoksi se on myös erittäin monikäyttöinen ruokaviini.”

   
Barbera D´Alba Conca del Grillo 2011 59,00 12,60
DOC Barbera d´Alba, Silvano Bolmida, Italia,    

”Upean tiivis Barbera- viini Italian Piemontesta. Tarhoilla satoa rajoitetaan reilusti tiiviin, jotta rypäleissä on korkea konsentraatio. Viini saa lisäksi ryhtiä hieman normaalia pidemmästä kuorikontaktista ja vuoden kestävästä tammikypsytyksestä. Maussa yhdistyy hienosti tiivis hedelmäisyys ja miellyttävä hapokkuus.”

   
Spätburgunder B 2010 71,00
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa,    

”Pfalzin hieman lämpimämpi ilmasto ja vuoden kestävä tammikypsytys nostavat tämän Pinot Noirin ryhdikkyyttä huomattavasti. Ryhdikkyyttä ja hedelmäisyyttä löytyy viinistä tuntuvasti kuitenkaan unohtamatta lajikkeelle tyypillistä hapokkuutta joka saa aikaan miellyttävän raikkauden.”

   
Barbera d´Alba Vignota 2012 72,00
DOC Barbera d´Alba, Conterno Fantino, Italia,    

”Conterno Fantinon tila Monforte d´Albassa on noussut vauhdilla Piemonten maineikkaimpien tilojen joukkoon. Barbera d´Alba Vignota on loistava esimerkki ryhdikkäästä Barberasta. Tilan Barbera- köynnöksille on annettu erittäin laadukkaat kasvupaikat, jotta viinit olisivat moniulotteisia ja myös ikääntymiskykyisiä. Vajaan vuoden kestävä tammikypsytys antaa viiniin mausteisuutta ja ryhtiä. Lämmin ja runsas suutuntuma, jossa vielä tammea aistittavissa, lisäksi raikas hapokkuus nostaa veden kielelle.”

   
Frühburgunder 2011 77,00
Qualitätswein Ahr, Weingut Meyer-Näkel, Saksa,    

”Varhain kypsyvänä lajikkeena Frühburgunder sopii erinomaisesti viileämmälle Ahrin viinialueelle. Meyer-Näkel viljelee poikkeuksellisesti ainoastaan punaisia lajikkeita. Viinin herkullinen marjaisuus on upeassa tasapainossa
tammikypsytyksen tuoman mausteisuuden kanssa. Kokonaisuutena se on yllättävänkin runsas, mutta samalla raikas.”

   
Clos Rougeard Le Bourg 2008 109,00
AC Saumur Champigny, Loire, Clos Rougeard, Ranska, Luomuviini    

”Le Bourg- tarha on ainoastaan alle yhden hehtaarin kokoinen, joten vuosittainen tuotanto jää n. 2000 pulloon. Erittäin tiivis Cabernet Franc, jonka ryhdikäs suutuntuma, runsas hedelmäisyys, konsentraatio ja raikkaus tekevät siitä kerrassaan loisteliaan viinin.”