Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Keskitäyteläiset punaviinit

Näissä viineissä on usein voimakkaan hedelmäisyyden lisäksi tanniinien aiheuttamaa ryhdikkyyttä. Näiden aromit sopivat monenlaisille liharuuille. Keskitäyteläiset punaviinit ovat parhaimmillaan silloin, kun ateria luonteeltaan on tasapainoisesti valmistettu.

   
  1/1 16cl
Riff Rosso 2010 39,00 8,30
IGT Vigneti delle Dolomiti Rosso, Alois Lageder, Italia,    

”Mielenkiintoinen sekoitus kolmea punaista lajiketta: Merlot, Cabernet Sauvignon ja Lagrein tekevät viinistä moniulotteisen. Italian pohjoisimman viinialueen suurin vaikuttava tekijä on Dolomiitti- vuoristo, joka saa aikaan suuria lämpötilavaihteluita. Maultaan viini on kypsän marjaisa ja pehmeä sekä raikas.”

   
Aramon 2011 61,00 13,00
IGP Coteaux du Libron, Domaine d´Emile & Rose, Ranska,    

”Vielä 1960- luvulla Aramon oli Ranskan viljellyin punainen lajike, sittemmin viljelyala on pienentynyt huomattavasti. Tämän viinin rypäleet kerätään vanhoista köynnöksistä, joten sato on pieni ja tiivis. Lajikkeen rakenne on hieman Pinot Noirin kaltaisia, mutta hedelmäisyys on runsaampaa.”

   
Te Tera Pinot Noir 2010 65,00 13,90
Martinborough, Martinborough Vineyard, Uusi-Seelanti,    

”Ihanan maukas ja hedelmäinen Pinot Noir. Viinin luonteen antaa sadon reilu rajoittaminen ja hallittu tammen käyttö viiniä valmistettaessa. Makeaa marjaisuutta, hentoa yrttisyyttä, tammen mausteisuutta. Tiivis ja lämmin, mutta kuitenkin eloisa suutuntuma.”

   
Wieninger Pinot Noir Select 2011 65,00
DAC Wien, Weingut Wieninger, Itävalta,    

”Wienin suurkaupungin laidalla on viininviljelyalue, jossa esimerkiksi Pinot Noir tuottaa erinomaisia viinejä. Weingut Wieninger lukeutuu alueen parhaisiin tuottajiin. Pinot Noir Selectin käyminen tapahtuu perinteiseen tyyliin avoimissa tammiastioissa. Tammikypsytys kestää 18 kuukautta, joten viinistä löytyy marjaisten aromien lisäksi viettelevää savuisuutta. Suutuntumaltaan viini on moniulotteinen ja maukas, mutta samalla raikas.”

   
Spätburgunder B 2010 67,00
Qualitätswein Pfalz, Weingut Friedrich Becker, Saksa,    

”Pfalzin hieman lämpimämpi ilmasto ja vuoden kestävä tammikypsytys nostavat tämän Pinot Noirin ryhdikkyyttä huomattavasti. Ryhdikkyyttä ja hedelmäisyyttä löytyy viinistä tuntuvasti kuitenkaan unohtamatta lajikkeelle tyypillistä hapokkuutta joka saa aikaan miellyttävän raikkauden.”

   
Blauer Wildbacher 2007 69,00
Steiermark, Weingut Franz Strohmeier, Itävalta, Alkuviini    

”Blauer Wildbacher on läntisen Styyrian mielenkiintoinen punainen lajike. Myöhään kypsyvänä lajikkeena siihen kehittyy runsas happorakenne, joka saavuttaa tasapainon pidemmän pullokypsytyksen jälkeen. Kehittyessään siihen muodostuu myös maanläheisiä aromeja, jotka yhdistyvät yrttiseen makumaailmaan. Erilainen harvinaisuus.”

   
Clos Rougeard Le Bourg 2008 109,00
AC Saumur Champigny, Loire, Clos Rougeard, Ranska, Luomuviini    

”Le Bourg- tarha on ainoastaan alle yhden hehtaarin kokoinen, joten vuosittainen tuotanto jää n. 2000 pulloon. Erittäin tiivis Cabernet Franc, jonka ryhdikäs suutuntuma, runsas hedelmäisyys, konsentraatio ja raikkaus tekevät siitä kerrassaan loisteliaan viinin.”