Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kauden Menu Tuli

Pöllöwaarin 25- vuotisjuhlavuoden ”Kuusi Vuodenaikaa” neljäs kauden menu on ”Tuli”, jonka eri elementit  ovat läsnä menun jokaisessa ruokalajissa.


Menun ruuille olemme löytäneet viinejä maailman tuliperäisiltä viininviljelyalueilta – Sisiliasta, Californian Sonomasta ja pittoreskilta Pantellerian saarelta. Tuliperäisessä maaperässä kasvaessaan rypäleistä ja sitä kautta viineistä tulee mineraalisia, tiiviitä ja raikkaita.


PAAHDE - Menun aloittaa paahdettu vuohenjuusto melonin kera. Alkuruuan kanssa kaadamme lasiin Planetan Etnan rinteiltä poimituista Carricante- rypäleistä valmistettua mineraalisen raikasta, kevyen kukkaista valkoviiniä.


LOIMU - Toinen ruokalaji yhdistää loimutetun hummerin ja purjon, parmesaanin, kurkun ja persiljan kanssa. Hummerin kanssa tarjoilemme Yhdysvaltojen ikonituottajan Ridge Vineyardsin eleganttia, runsasta Estate Chardonnay- viiniä Sonomasta.


HIILI - Pääruuan grillattu härkä yhdessä hiilostetun paprikan ja chilin kanssa saa kumppanikseen mehevän mausteisen Ridge Vineyardsin Geyservillen tarhalta tulevan huippuviinin. Se on valmistettu pääosin iäkkäiden köynnösten tuottamista Zinfandel- rypäleistä.


LIEKKI - Tuli-menun päättää liekitetty nektariini yhdessä mangon, macadamiapähkinän ja valkosuklaan kanssa. Pantellerian saarelta tuleva Donnafugatan tuottama eksoottisen hedelmäinen Zibibbo- rypäleestä valmistettu Kabir yhdistyy jälkiruuan makuihin harmonisesti.

 

MENU 66 €

VIINIT MENULLE 42 €

ALKOHOLITON JUOMAPAKETTI 24 €

 

VUOHENJUUSTO & MELONI
mustajuuri, mustikka, rucola
Planeta Carricante 2011,
IGT Sicilia, Planeta, Italia, 12 cl

 

HUMMERI & PURJOSIPULI
parmesaani, kurkku, persilja
Ridge Vineyards Estate Chardonnay 2010,
Sonoma County, Ridge Vineyards, Yhdysvallat, 8 cl


HÄRKÄ & PAPRIKA
retikka, kurpitsa, chili
Ridge Vineyards Geyserville 2009,
Sonoma County, Ridge Vineyards, Yhdysvallat, 16 cl



NEKTARIINI & MACADAMIAPÄHKINÄ
mango, valkosuklaa
Kabir 2011,
DOC Moscato di Pantelleria, Donnafugata, Italia

 

Tervetuloa!