Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kauden menu 4.10. - 21.11.

Loka-marraskuussa nautitaan metsän antimista

Pöllöwaarin 25- vuotisjuhlavuoden ”Kuusi Vuodenaikaa” kuudes ja viimeinen kauden menu on ”Metsä”. Menun pääosassa ovat loppusyksyn raaka-aineet – kellariin säilötyt juurekset, sienet ja Kainuun lehtimetsien hirvi. Menun ruuille olemme valinneet viinejä Espanjan Kataloniasta, Terra Altasta, aivan Prioratin vieressä. Celler Piñolin upeat viinit täydentävät menun ruokien makumaailmaa.


Piñolin perhe on viljellyt Terra Altassa viiniä jo neljän sukupolven ajan ja nyt viininteosta vastaa Juanjo Piñol. Talon kulmakivinä ovat Garnatxa- rypäleet sekä valkoisena että punaisena. Tila viljelee myös mielenkiintoista Morenillo- lajiketta, joka muistuttaa hieman Pinot Noiria.



Punajuuresta valmistetun alkuruuan kanssa tarjoilemme raikasta Portal- valkoviiniä, joka on pääosin Garnatxa Blancasta valmistettu intensiivisen hedelmäinen, hunajainen ja kevyen yrttinen.



Runsaalle villisikarilletelle kaadamme lasiin täyteläistä L’avi Arrufi- valkoviiniä, jonka rypäleet on kerätty yli 80-vuotiaista köynnöksistä. Tammikypsytetyn, mineraalisen raikkaan, kermaisen täyteläisen viinin aromimaailmasta voi löytää valkoisia hedelmiä, kukkia ja mausteita.



Hirven ja sienten kanssa harmoninen pari on Morenillo- rypäleistä valmistettu viini, joka on samalla hyvin eteerinen ja elegantti sekä savuisen runsas. Erittäin harvinaisesta rypäleestä valmistetun viinin aromimaailmasta voi löytää kypsiä punaisia marjoja, erityisesti vadelmia, murskattuja kukkia sekä mineraalista mausteisuutta.



Metsävadelmien ja suklaan ehdoton pari on väkevöity ikivanhojen punaisten Garnatxa- köynnösten rypäleistä valmistettu jälkiruokaviini. Tammikypsytetyn viinin aromeissa on tuoksuvien metsämarjojen lisäksi upea tuoksusinfonia kahvia, lakritsaa, mausteita, kinuskia.



Menu 65 €
Viinit menulle 40 €
Alkoholiton juomapaketti 24 €


PUNAJUURI & KUTUNJUUSTO
kuusenkerkkä, rosmariini

Nuestra Senora Portal Blanco 2012
DO Terra Alta, Katalonia, Celler Piñol, Espanja 12 cl




VILLISIKA & VAHVERO
katajanmarja, balsamiviinietikka

L´Avi Arrufi Blanco 2009
DO Terra Alta, Katalonia, Celler Piñol, Espanja 8 cl




HIRVI & HAAPAROUSKU
punakaali, pihlajanmarja, portviini

Finca Morenillo 2010
DO Terra Alta, Katalonia, Celler Piñol, Espanja 16 cl




METSÄVADELMA & MANJARISUKLAA
pähkinä, praliini

Josefina Piñol Tinto 2010
DO Terra Alta, Katalonia, Celler Piñol, Espanja 4cl