Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

KausiMatka - Jääpeitteisistä järvistä 30.12.2013 - 15.3.2014

Vuosi 2014 toi tullessaan erilaista matkoja – kausimatkan, kotimaan matkan ja makumatkan. Kausimatka pohjautuu vahvasti sesongin raaka-aineisiin ja se vaihtuu 7 kertaa vuoden aikana. Pituudeltaan kausimatka on sesongista riippuen 3 - 5 ruokalajia.

Ensimmäinen kausimatka on nimeltään "Jääpeitteisistä järvistä", joka kunnioittaa kotimaista kalaa ja talvisia raaka-aineita. Viineiksi viinimestarimme ovat valinneet viileiltä viinintuotantoalueilta upeita viinejä talvisten makujen seuraan.

Menukokonaisuuden aloittaa talven herkku nro 1 – blini yhdessä siian- ja muikunmädin kanssa. Runsaan, rapean blinin ja mukavan suolaisen mädin ja lisukkeiden kanssa kuohuu lasissa Kaakkois-Ranskasta, Juran alueelta tuleva biodynaamisesti valmistettu Crémant- kuohuviini. Pinot Noirista ja Chardonnaysta valmistettu voimaisen runsas kuohuviini on täynnä paahdetun briossin ja hunajan aromeja.

Väliruokana tarjoilemme ahvenanmaalaisesta karitsasta valmistetun tartarin yhdistettynä karamellisoituun karitsan kateenkorvaan. Annos saa raikastusta pikkelsivihanneksista ja makua antaa lisää valkosipuliaioli. Lasiin kaadamme vuoristoiselta Savoien alueelta, Sveitsin rajan tuntumasta luonteikasta, marjaisen raikasta Pinot Noir- viiniä.

Pääruuan jääpeitteisistä järvistä nostettu kuha on paahdettu ja se saa kumppanikseen mademureketta ja paahdettua talviomenaa. Makua annokseen antaa myös myskikurpitsapyree ja maustepippurilla maustettu veloutekastike. Annoksen kumppanina maistuu slovenialainen, mausteisen raikas huipputarhaviini Rebula-lajikkeesta. Goriška Brda- tilan kunnianhimo ja innovatiivisuus ovat vailla vertaa ja itäeurooppalaiset viinit ovat mielenkiintoinen lisä viinilistallemme.

Jälkiruuan raikkaat talviset sitrushedelmät bavaroisen muodossa saavat makua pehmentämään rahkavaahtoa ja mielenkiintoisen, herkullisen lisän antaa jälkiruokaan lakritsi – kreemin ja marengin muodossa. Itävallasta tuleva Sauvignon Blancista valmistettu Beerenauslese on juuri sopivan raikas ja intensiivisen makea kumppani talvisen kausimatkan päätökselle.

 

MENU 68€
VIINIT MENULLE 39€

MÄTI & TATTARI
voi, vuolukerma


KARITSA & KATEENKORVA
vihannekset, valkosipuli


KUHA & MADE
omena, myskikurpitsa, maustepippuri


SITRUUNA & RAHKA

lakritsi, marenki

 

Tervetuloa herkuttelemaan!