Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kausimatka - Herääviltä hiekkamailta 22.4. - 31.5.2014

Keväinen herkku - parsa - saapuu jälleen Pöllöwaariin. Kausimatkamme Herääviltä hiekkamailta tuo lautaselle tämän perinteisen raaka-aineen eri muodoissaan, erilaisten makujen kanssa yhdistettynä. Viinien teemana on yksi viinitila: Ranskan Alsacessa sijaitseva Domaines Schlumberger. Tilan historia alkaa 1800-luvun alusta. Vielä nykyäänkin tila on täysin perheomisteinen ja sitä pyörittää 7. sukupolvi Séverine Schlumbergerin johdolla. Kahden vuosisadan aikana he ovat saaneet omistukseensa erittäin paljon Grand cru- luokiteltuja palstoja, joten tilan laaja tuotanto on erittäin laadukasta.

 

Alkuruoan pehmeä parsamousse ja kevätvihannekset ovat kokonaisuudessaan hienostuneen lempeä annos. Sen seuraan tarjottava Pinot Blanc Les Princes Abbes 2011 on herkän hedelmäinen ja raikas seuralainen, joka kunnioittaa annoksen lempeyttä hienosti.

 

Väliruoaksi valmistetaan klassikko: Vihreää parsaa ja hollandaisekastike! Lisäksi annokseen grillataan scampia, joka antaa ihanan lisän kokonaisuuteen. Lasiin kaadetaan Riesling Grand Cru Kessler 2008, joka on peräisin suojaisalta palstalta, joten viini on upean moniulotteinen. Sen runsas hedelmäisyys yhdistyy raikkaaseen hapokkuuteen. Viini on jo hienosti kehittynyt, joten sen tasapaino on kerrassaan upea.

 

Pääruokana lautaselle loihditaan matalassa lämpötilassa kypsennettyä vasikanfileetä. Valkoinen parsa toimii lisäkkeenä yhdessä hunajamantelien ja sienien kera. Pinot Gris Grand Cru Spiegel 2007 on valintamme pääruoalle. Viinin täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja samettinen luonne on omiaan vaalean lihan seuraan, varsinkin kun mukana on hunajaisia ja maanläheisiä makuja.

 

Jälkiruoka tuo esiin eksoottisen hedelmäisiä aromeja mukavan raikkaassa muodossa. Marinoidut ananas ja aprikoosi saavat seurakseen passionhedelmäsorbetin sekä pecanpähkinää. Sen seuraan päädyimme todelliseen harvinaisuuteen: Riesling Cuvée Ernest Sélection de Grains Nobles 2009 on tehty yksitellen poimituista rypäleistä tuotannon ollessa ainoastaan muutamia tuhansia pulloja. Viini tehdään vain parhaina vuosikertoina: vuodesta 1945 alkaen tämä vuosikerta on vasta viides kerta kun sitä valmistetaan!

 

Kausimatka - Herääviltä hiekkamailta 69€
Viinit menulle 41€
Alkoholiton juomapaketti 24€


PARSA & KEVÄTVIHANNEKSET
viinisuolaheinä, versot
***

SCAMPI & VIHREÄ PARSA
hollandaise, tomaatti
***

VASIKKA & VALKOINEN PARSA
sieni, hunaja, manteli
***

ANANAS & APRIKOOSI
passion, pecanpähkinä

 

Lämpimästi tervetuloa keväisten herkkujen äärelle!