Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kausimatka - Puutarhasta ja pihamaalta 2.6. - 19.7.2014

Kesäkuu tuo mukanaan kesäiset herkut ruokalistallemme. Kausimatkamme - Puutarhasta ja pihamaalta tuo lautaselle alkukesän raikkaat maut.


Viinimestareidemme tekemät viinilöydöt tulevat teemaamme osuvasti "Ranskan puutarhasta" - Loire- joen varrelta. Vehreä viinialue, joka on täynnä toinen toistaan komeampia linnoja, on monelle hieman tuntemattomampi alue Ranskasta. Yhdistämme menukokonaisuuteen  neljä viiniä, joista jokainen on tehty eri osissa jokilaaksoa. Tarkoituksenamme on tuoda esille pitkän joen varrella sijaitsevien pienten, eri tuotantoalueiden ominaispiirteitä.

Alkuruoan kesäinen lohiannos pitää sisällään sekä kylmä- että lämminsavustettua lohta  raikkaiden lisäkkeiden kera. Makuihin yhdistämme Pouilly-Fumé´n alueelta aromaattisen, runsaan hedelmäisen ja miellyttävän sauvignon blanc-viinin.  André Dezat´n valmistaman viinin aromeissa on myös hentoa savuisuutta, joka yhdessä hyvän hedelmäisyyden kera istuu kesäisten savukalojen seuraan upeasti.

Väliruokana lautasella on maanläheisiä makuja. Lasiin kaadetaan kuohuviini Vouvrayn viinialueelta. Luomutila Domaine Vincent Carême tuottaa Cuvée T Brut 2010- kuohuviinin, joka on maultaan kuivahko ja kesäisen hedelmäinen. Se tehdään alueen jalosta valkoisesta Chenin Blanc- lajikkeesta. Viinin hedelmäinen maku sointuu juuresten kanssa erinomaisesti ja kuplat pitävät huolen, että kokonaisuus on raikas.

Kun suu on raikastettu kuplivalla, siirrytään hienostuneeseen pääruokaan - viiriäiseen, jonka seurana tarjotaan metsäsieniä ja versoja. Annos saa seurakseen punaviiniä Chinonin viinialueelta, joka tunnetaan Cabernet Franc- lajikkeesta. Charles Joguet´n Cuvée de la Cure 2008 on erinomainen esimerkki hienosti kehittyneestä Cabernet Francista. Sen viettelevä hedelmäisyys, kypsä, pehmeä ja tasapainoinen maku on vähintään yhtä hienostunut kuin lautasella komeileva pääruoka.

Makea päätös rakentuu alkukesän herkuista - mansikasta ja raparperista. Lautaselta löytyy lisäksi mascarponea ja ranskankermaa eri muodoissaan, jotka tuovat  pehmeyttä annokseen. Makea viini tulee Coteaux du Layonin alueelta, joka on Loire-jokilaakson maineikkain makeiden viinien tuotantoalue. Siellä olosuhteet ovat ihanteelliset Chenin Blancile, jota jalohome saavuttaa rypäleet  optimaalisesti ja tekee viineistä ihanan hedelmäisiä. Château Pierre-Bise Rochefort 2012 valikoitui jälkiruuan viiniksi, koska siinä on makeutta tasapainottava raikas hapokkuus.


Kausimatka - Puutarhasta ja pihamaalta 69€
Viinit menulle 41€
Alkoholiton juomapaketti 24€

LOHI & SIIKLI
salotti, sitruunaverbena

MUSTAJUURI & MUSTIKKA
mallasleipä, vihannekset

VIIRIÄINEN & VILLIVAHVERO
porkkana, versot, vermutti

MANSIKKA & MASCARPONE
raparperi, ranskankerma

 

Tervetuloa!

Varaa pöytä