Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kausimatka - Pellonpientareelta ja ryytimaalta 21.7. - 23.8.2014

Kesä kääntyy jälkimmäiselle puoliskolleen ja keittiömestarilla on jälleen paljon hienoja sesongin raaka-aineita käytettävissään. Lautaselle tuodaan erinomaista kalaa, sesongin ensimmäisiä juureksia ja tietysti myös marjoja. Viinimestareidemme keväinen matka Itävaltaan on toiminut puolestaan inspiraationa viinipaketin sisältöön.

Alkuruokana valmistamme siikaa, joka on graavattu ja maustettu mustaherukalla. Lisäksi annokseen tulee marinoitua kurkkua ja ranskankermakastiketta. Annoksen raikasta makumaailmaa mukailee hienosta Wienin kaupungista tuleva perinteinen viini - Wiener Gemischter Satz 2013. Tämän viinin peräti 15 eri rypälelajiketta kasvavat yhdellä ja samalla viinitarhalla ns. sekapalstalla. Weingut Wieningerin luomuviini on erittäin raikas ja puhtaan sitruksinen ja tekee kokonaisuudesta raikkaan.

Väliruoaksi lautaselle loihditaan punajuurta, joka on kypsennetty yhdessä balsamicon kanssa. Muita maanläheisiä aineksia annoksessa ovat maa-artisokkakreemi sekä porkkana. Piimäsorbet raikastaa juuresten makua. Lasiin kaadetaan kesäinen roseeviini Zweigelt rypäleestä. Rosa Ambrositsch 2012 on myös peräisin Wienistä, tuottajana erittäin pieni tila Weinbau Jutta Ambrositsch. Maukas, marjainen ja samalla raikas viini on omiaan hieman makeiden juuresten seuraan.

Pääruoka on puolestaan kyyhkyn rintaa. Kyyhkyn seuraksi valmistetaan savuselleripyreetä ja rakuunakastiketta. Kumppaniksi lasiin kaatuu punaviiniä, joka on peräisin Thermenregion- nimiseltä alueelta. Schellmannin tuottamassa An der Südbahn 2012´ssa Zweigelt ja St. Laurent sekoitetaan yhteen, lopputuloksena viini jonka aromit ovat erittäin herkulliset: kypsää marjaisuutta sekä hieman tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta.

Makea päätös pohjautuu marjoihin: vadelmien ja mustikoiden kera tarjotaan karvasmantelipannacotta sekä talon kinuskijäätelöä. Makea viinivalintamme myötäilee upeasti annoksen marjaisia makuja. Legendaarisen makeiden viinien tuottajan, Alois Kracherin Zweigelt Beerenauslese 2012 on kesäinen ja viettelevän marjainen rosee jälkiruokaviini.


Menu 69€
Viinit menulle 39€
Alkoholiton juomapaketti 24€


SIIKA & MUSTAHERUKKA
kurkku, ranskankerma


PUNAJUURI & MAA-ARTISOKKA
balsamico, piimä


KYYHKY & SELLERI
puy-linssi, ruusukaali, rakuuna


VADELMA & MUSTIKKA
karvasmanteli, kinuski
Tervetuloa!