Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kausimatka - Rannoilta ja Rahkasoilta 25.8. - 11.10.2014

Runsaita alkusyksyn makuja tarjoaa uusi kausimatkamme "Rannoilta ja Rahkasoilta". Kesän sadon korjaamisen jälkeen syksy on vuodenaika, jolloin on suorastaan runsaasti upeita raaka-aineita tarjolla.


Kausimatkan teemaan sopien tärkeimmiksi raaka-aineiksi valikoituivat jokirapu ja sorsa sekä rannoilta ja rahkasoilta sesongin marja, lakka. Lisämausteensa antavat alkusyksyn juurekset - maa-artisokka ja mustajuuri sekä syksyn omena ja puolukka.

Ruoille arvoisensa kumppanin löysimme saksan Rein- joen varrelta. Yksi Euroopan pisimmistä joista virtaa Lounais-Saksan läpi. Sen varrelta löytyy useita laatuviinialueita ja laseihin kaadammekin mielenkiintoisia viinejä eri osista jokilaaksoa.

Höyryävä ja samettisen pehmeä alkuruokamme on keitto jokiravuista, joka saa alleen jokirapusalaattia ja kurkkua. Viinivalintamme on mielenkiintoinen kolmen valkoisen lajikkeen sekoitus Rheingausta. Schloss Rheinhartshausenin" Von der Insel 2012"- viinissä Riesling, Weissburgunder ja Chardonnay luovat moniulotteisen hedelmäisen ja raikkaan makumaailman.

Väliruuassa yhdistyvät friteerattu maa-artisokka ja grillattu mustajuuri. Syysomena tuo raikkautta annokseen yhdessä balsamicon kanssa. Maan isoimpiin viinialueisiin kuuluva Rheinhessen antaa väliruoalle vastinetta. Annoksen seuraksi tarjoilemme upeaa rieslingviiniä Becker Landgrafilta. Herrgottspfad Riesling 2007 on jo upeasti kehittynyt viini, jonka ominaispiirteisiin lukeutuu jo pehmeämpi happorakenne ja hienostunut aromimaailma.

Pääruokana tarjoilemme vadelmaglaseerattua sorsanrintaa. Villisienet ja punakaali antavat pikantin silauksen annoksen makukokonaisuuteen. Weingut Schumacher on pieni tila Pfalzin alueella, joka tekee mielenkiintoisen punaviinin: Roter Rock Cuvée 2011 on sekoitus Spätburgunderia, Dornfelderia, Blauer Portugieseria ja Merlot´a! Moniulotteinen, miellyttävän hedelmäinen ja hieman mausteinen maku on omiaan sorsan seuraan.

Menun makean kruunun pääraaka-aine lakka, on noukittu keskisuomalaisilta soilta. Lakkakeitto yhdistettynä pehmeään jogurttimousseen ja raikkaiseen puolukkasorbettiin saa mainiota kontrastia luomuviinitilalta Rheinhessenistä. Bioweingut Lorenz Huxelrebe Auslese 2013 on juuri sopivan viettelevän makea, hedelmäinen ja hunajainen, mutta niin upean raikas samaan aikaan.


Menu 69€
Viinit menulle 39€
Alkoholiton juomapaketti 24€



JOKIRAPU & TILLI
kurkku, kuohuviini


MAA-ARTISOKKA & MUSTAJUURI
omena, balsamico


SORSA & VADELMA
punakaali, villisieni, vermutti


LAKKA & JOGURTTI
puolukka, kaura

 

Tervetuloa!