Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Nauti alkoholittomasta makumatkasta

Herkullisia mehuja


Haluamme tarjota elämyksiä myös asiakkaillemme, jotka haluavat nauttia laadukkaita alkoholittomia juomia ateriansa kanssa.

Kaikille menuillemme on mahdollista valita ruokalajikohtainen alkoholiton juomapaketti ruokien makua korostamaan. Jo aikaisemmin valikoimassamme olleen erinomaisen Lehtikuohujuoman lisäksi tarjoilemme erinomaisia mehuja paikalliselta Raitaniemen marjatilalta.

Keskisuomalaisen Marjatila Raitaniemen tuotteet valmistetaan Liimattalassa Keiteleen rannalla Konginkankaalla ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Marjamehut valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista kylmäpuristamalla ja ne ovat täysmehuja. Raitaniemen luomuviherherukkamehua on tarjolla myös aamiaisellamme. Sesongeittain vaihdellen meillä on tarjolla  raparperi-, tyrni-, karpalo-, puolukka- viherherukka-, valkoherukka-, ruusunmarja-, karviais- ja aroniamehua tilalta. Meille on tärkeää, että myös mehuissa sesongin raaka-aineet ja vuodenaikojen vaihtuminen näkyy ja maistelemme yhdessä vielä sopivimmat vaihtoehdot ruuille.

Ajatuksiamme  ruuan ja mehujen yhdistämisestä

ALKURUUAT Kuten viinin ja ruuan yhdistämisessä, pääperiaatteena on ruoka-annoksen maku, millainen se on, kevyt ja raikas vai täyteläinen ja runsas. Keveille ruuille, joissa on hapokkaita lisäkkeitä, valitsemme keveitä, raikkaita mehuja, kuten raparperia ja valkoherukkaa.  Runsaammille alkuruuille toimivat hieman runsaammat mehut, lisäkkeistä riippuen, pehmeämpää hapokkuudeltaan olevaa ruusunmarjamehua tai hapokkaampaa viherherukkamehua. Kylmille liha-alkuruuille sopivat keskitäyteläiset punaiset marjamehut kuten puolukka- ja karpalomehu.


PÄÄRUUAT Kala- ja äyriäispääruuille pätevät samat lainalaisuudet kuin alkuruuille. Kevyempien ruokien kanssa, jotka tarjotaan hapokkaiden kastikkeiden kanssa, maistuu valkoherukkamehu, kun taas runsaammat kala- ja äyriäisruuat saavat loistavan kumppanin viherherukkamehusta.  Tummat linturuuat tarjoillaan yleensä melko hapokkaiden kastikkeiden kanssa, joten puolukka- ja karpalomehu ovat loistavia kumppaneita niille.  Tummien liharuokien hapokkuudesta ja täyteläisyydestä riippuen sopivat hyvin tanniinina sisältävä täyteläinen aroniamehu, johon voi hieman lisätä puolukkaa,  jotta mehuun saadaan vähän lisää hapokkuutta. Riistaruuat ja härkä maistuvat yleensä aroniamehun kanssa parhaimmilta.


JÄLKIRUUAT Jälkiruuan kanssa tarjottava mehu kannattaa maustaa, että siihen saa vähän lisää kerroksellisuutta.  Jälkiruuan makumaailmasta voi ottaa makuja, kuten vaikka kanelia ja vaniljaa, jolla maustetaan esim. omenamehu. Myös tuoretta inkivääriä voi kokeilla, jos on mausteinen jälkiruoka. Tumman suklaiset  jälkiruuat sopivat hyvin aronian kanssa, joka on maustettu esim. vaniljalla, viininä olisi vastaavasti esim. väkevöity punainen jälkiruokaviini.  Hedelmäisten, esim. appelsiinia tai eksoottisia hedelmiä sisältävien jälkiruokien kanssa voi tarjolla esim. tyrnimehua, jota voi appelsiinin lisäksi maustaa jälkiruuassa olevilla raaka-aineille, kuten passionhedelmällä. Myös tyrnimehuun voi lisätä vaniljaa.


JUUSTOT Kovien kypsytettyjen juustojen kanssa maistuu  mainiosti tanniinia sisältävä aroniamehu. Ruusunmarja on erityisen hyvää lampaanmaitojuustojen kanssa ja myös valkohomejuustot saavat siitä mainion runsaan kumppanin. Lisukkeilla voi korostaa mehujen ja juuston liittoa, tarjoamalla punaisia hillokkeita tuhtien mehujen kanssa tai vastaavasti hieman keveämpiä ruusunmarjan kanssa.


Mikä on totuus? Toki mehut eivät välttämättä pärjää yhtä upeasti ruuille kuin viinit, koska niistä puuttuu viinin alkoholin tuoma täyteläisyys ja suutuntuma, mutta hyvin lähelle päästään kyllä. On tärkeää, että myös alkoholittomia tuotteita haluavat voivat saada samankaltaisen elämyksen kuin viiniä nauttivat. Ja myös tarjoilutapa, Riedelin lasit ja se miten mehuista kerrotaan vaikuttavat asiakkaan saamaan kokemukseen.Toivomme saavamme rohkeasti palautetta, voidaksemme kehittyä lisää.

 

Raitaniemen ja Pöllöwaarin yhteistyöstä

Pöllöwaari aloitti Raitaniemen kanssa yhteistyön alkuvuonna 2012. Jo alusta saakka Raitaniemi on ollut halukas yhdessä kehittämään tuotteita ja palvelemaan ravintolamme tarpeita.  Meillä on ainoina Suomessa Raitaniemen valko- ja viherherukkamehu sekä heillekin uutena aluevaltauksena raparperi- ja karviaismehu.Tulevaisuudessa on suunnitteilla kotimaisista rypäleistä tehty mehu sekä vaalea karviaismehu.