Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet

Samppanjat

Samppanja on symboli hemmottelulle, ylellisyydelle ja juhlalle. Se on myös mitä mainioin ruokajuoma, jota voi huoletta nauttia läpi aterian.

   
  1/1 12cl
Billecart-Salmon Brut Reserve 0,375l 35,00
AC Champagne, Billecart-Salmon, Mareuil-Sur-Aÿ, Ranska,    

”Billecart-Salmonin samppanjat ovat erittäin tyylikkäitä ja elegantteja. Tämän vuoksi  viinikriitikot ylistävät talon viinejä vuodesta toiseen. Brut reserve on upea apertiivi sekä mainio nautittavaksi erilaisten alkuruokien kanssa.”

   
Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Millesime 2005 79,00 13,50
AC Champagne, Bonnaire, Ranska,    

”Vivahteikas ja hieman kehittynyt Chardonnaysta valmistettu talon samppanjamme on ihanteellinen aperitiivi. Sen sitrushedelmäinen, valkoisten kukkien ja paahteisuuden sävyttämä tuoksu ja runsas maku on omiaan myös monenlaisille alkuruuille.”

   
Jacques Lassaigne Le Cotet Blanc de Blancs 95,00
AC Champagne, Jacques Lassaigne, Montgueux, Ranska,    

”Pieni tila, joka on erikoistunut Chardonnay- rypäleestä valmistettuihin samppanjoihin. Pienen, Le Cotet- nimisen tarhan rypäleistä valmistettu viini edustaa puhdasta, jäntevää ja runsaan mineraalista tyyliä hienoimmillaan.”

   
Jérôme Prévost La Closerie Les Béguines Extra Brut 108,00
AC Champagne, Jérôme Prévost, Gueux, Ranska, Luomuviini    

”Jérôme Prévost on erittäin pieni viinitila Gueuxn kylässä, joka tuottaa käytännössä ainoastaan yhtä viiniä Les Béguines- nimiseltä tarhalta. Perusviini käy villihiivoilla ja kypsyy tammiastioissa. Sitä ei myöskään suodateta, joten tyyli on omaleimainen ja runsas.”

   
Egly-Ouriet V.P. Extra Brut 125,00
AC Champagne, Egly-Ouriet, Ambonnay, Ranska,    

”Miellyttävän runsas samppanja, joka on pääosin vuosikertaa 2004. Viinin nimessä oleva V.P. – Vieillissement Prolongé tarkoittaa pitkää kypsytystä. Tämä samppanja on saanut kypsyä peräti 66 kuukautta hiivasakan päällä.”

   
Les 7 Extra Brut 129,00
AC Champagne, Laherte Fréres, Chavot, Ranska,    

”Les 7 Extra Brut kuuluu alueen harvinaisuuksiin, sillä Chardonnayn, Pinot Noirin ja Pinot Meunierin lisäksi siihen sekoitetaan neljää muuta lain sallimaa lajiketta (Fromentau, Arbanne, Pinot Blanc ja Petit Meslier), joita nykyisin viljellään erittäin vähän. Käyminen tapahtuu vanhoissa tammiastioissa ja nuoren perusviinin lisäksi siihen lisätään vanhoja Solera-viinejä. Tuoksussa paahteisuutta, briossia, hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta. Pitkä maku on miellyttävän mausteinen.”

   
Jacques Selosse Brut Initial Blanc de Blancs 135,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Avize, Ranska, Biodynaaminen    

“Selosse tekee samppanjaa niin kuin suurta Burgundin valkoviiniä. Samppanjoiden tyyli on hyvin omaleimainen ja niille tyypillistä on hallittu oksidaatio, tammitynnyrin luovuttama aromikkuus ja mineraalisuus.”

   
Inflorescence La Parcelle Côte de Bechalin 2004 165,00
AC Champagne, Cédric Bouchard, Aube, Ranska, Luomuviini    

”Cédric Bouchardin periaatteena on ”yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta”. Bouchardin samppanjoiden rakenne on hyvin viinillinen, koska hän tavoittelee Burgundin tyyliin huippuluokan valkoviiniä, johon ”kuplat tulevat alueen tapojen mukaisesti”. tämän myötä Bouchardin samppanjoissa huomattavasti pienempi paine (n. 4 - 4,5 bar), kuin yleensä. Korkinvaihdon yhteydessä ei lisätä sokeria (non dosé).”

   
Jacques Selosse Substrance Brut Blanc de Blancs 209,00
AC Champagne, Jacques Selosse, Ranska, Biodynaaminen    

”Substance on yksi omaleimaisimpia samppanjoita. Se tehdään täysin yhden Solera-tynnyrin sisällöstä. Tämän Soleran valmistus aloitettiin vuonna 1986. Viinin valmistukseen käytetään vuosittain n. 2000 litraa viiniä, jonka jälkeen otettu määrä korvataan uuden sadon viinillä. Pullokypsytys kestää noin 6 vuotta ja lopputuloksena on täyteläinen, pähkinäinen, moniulotteinen ja mineraalinen viini.”

   
Jacquesson DT Millésime 1996 Magnum 420,00
AC Champagne, Champagne Jacquesson, Ranska,    

”Todellinen harvinaisuus! Tätä viiniä on valmistettu magnum- kokoisena ainoastaan joitain kymmeniä pulloja. Viiniin käytetyt Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier- rypäleet on kerätty Jacquessonin parhailta Grand Cru- luokitelluilta palstoilta. DT:n erikoisuutena on poikkeuksellisen pitkä pullokypsytys ennen korkin vaihtoa, joka tekee viinistä erittäin moniulotteisen ja ikääntymiskykyisen.”