Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Vuoden 2013 kauden menutValkoinen talvi ja lumi

Pöllöwaarin 25-vuotisjuhlavuoden ”Kuusi vuodenaikaa” ensimmäinen kauden menu ”Lumi” on saanut innoituksensa Suomen keskitalvelle niin tutusta elementistä lumesta. Menun ruokalajeissa on vaikutteita Pohjois-Italian ja Ranskan Alpeilta sekä Suomen keskitalven mauista. Talven lumiseen tunnelmaan pääsee jo menua lukiessa, sillä lumi esiintyy kaikkien ruokalajien nimissä. Lumen valkoinen värimaailma hallitsee myös annosten ulkonäössä. Menun kanssa tarjoilemme matkan Itävallan neljälle viinialueelle.


Menun aloittaa samettisen pehmeä, hennonmakuinen maa-artisokkakeitto, joka saa lisämakua sen pintaan ripotellusta, paahdetusta, rapeasta lumikinkkurouheesta. Kotimaisen lumikinkun intensiivinen maku on saatu possunniskasta suolaamalla ja kylmäsavustamalla. Keiton kanssa kaadamme lasiin mineraalista Grüner Veltliner- ja Riesling-rypäleestä valmistettua viiniä vähemmän tunnetulta Carnuntumin alueelta, jonka herkkäarominen luonne jättää tilaa maa-artisokan maulle.


Toinen ruokalaji vie Italian lumihuippuisten Alppien alle. Vasikkacarpaccio leikataan seitinohueksi jäisestä fileestä ja tarjotaan vasikkarilletten ja paahdettujen pähkinöiden kera. Annos viimeistellään ripottelemalla päälle ohut kerros parmesaanilunta.   Schellmanin Thermenregionista tuleva ainutlaatuinen, kevyesti tammikypsytetty, hivenen kukkainen maku korostaa ruokalajin makuja. Viini on cuvee kahdesta kotoperäisestä Rotgipfler- ja Zierfandler- rypäleestä.


Menu pääruoan kuha nostetaan Suomen puhtaista jääpeitteisistä järvistä. Valkoviinissä haudutettu kuha saa rinnalleen lumiravun lihasta valmistetun terriinin. Myös annoksen muut lisukkeet ovat vaalean eri sävyjä talvisesta luonnosta.  Itävallan ylpeys Grüner Veltliner on itseoikeutetusti pääruuan kumppani. Maineikkaan Weingut Bründlmeyerin vuoden 2007 kehittynyt vanhojen köynnösten rypäleistä valmistettu intensiivinen viini on kuhan kanssa menun kohokohta.


Menun jälkiruoka, lumimuna, on ranskalainen jälkiruokaklassikko -  Oeuf  à la Neige -  mutta nykyaikaistettuna versiona. Maidossa keitetty marenkipallo tarjotaan vaniljakastikkeen kera ja saa rinnalleen talviomenaa ja jäistä mascarponesorbettia.  Jäisistä rypäleistä valmistettu Eiswein, Itävallan kenties parhaimmalta jälkiruokaviinituottajalta – Alois Kracherilta- on intensiivisen makea ja raikas päätös talviselle Lumimenullemme.Menu 60 €
Viinit menulle 42 €
Alkoholiton juomapaketti 24 €

 

Kauden Menu - Lumi


Pieni suupala
________________________________________

Maa-artisokkakeittoa, kylmäsavukinkkucrumblea ja ruohosipulia
Prellenkirchen 2010, Carnuntum, Muhr-Van Der Niepoort, Itävalta  12 cl
________________________________________

Carpaccio maitovasikanfileestä ja vasikanposkirilletteä, maustemajoneesia, pähkinää ja parmesaania
In Gumpoldskirchen 2010, Thermenregion, Schellman, Itävalta 12 cl
________________________________________

Viinihaudutettua kuhaa ja lumiraputerriiniä, mustajuurta, mantelia ja marsalakastiketta

Grüner Veltliner Alte Reben 2007, Kamptal, Weingut Bründlmeyer, Itävalta 16 cl
________________________________________

Lumimuna ja vaniljakastiketta, omena-kanelibrick ja mascarponesorbettia

Eiswein Cuvée 2010, Burgenland, Alois Kracher, Itävalta 4 cl