Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Jyväskylä Menu

Makujen Suomi -ravintolat tuovat kaupunki- ja maakuntamenuissaan maisteltavaksi suomalaisen ruokakulttuurin kirjon ja monipuoliset suomalaiset raaka-aineet, jotka valitaan vuodenaikoja ja paikallisuutta korostaen.


Suomalaisia makuja tarjoavat Taste of Finland -ravintolat tunnistaa Runsauden haarukka -tunnuksesta. Tunnuksen peruselementit ovat haarukka ja lautanen. Runsauden haarukka on oiva pyydystysväline herkullista suomalaista ateriaa etsivälle.


Jyväskylän makuja ovat tuoreet kalat, kuuluisat juustot ja raikkaat marjat sellaisenaan tai viineiksi jalostettuina. Eri maakuntien aineksista ja kansainvälisistäkin vaikutteista syntynyt Jyväskylän "cross kitchen" yhdessä omien, paikallisten raaka-aineiden kanssa antavat sielun, aromin ja muodon JyväskyläMenuille.

Kaupungin viihtyisä sydän on Kauppakatu. Se on kesäisten tapahtumien keskus ja kaupunkilaisten ja matkailijoiden kohtauspaikka. Väinönkadun ja Yliopistokadun kulmassa sijaitseva kauppatori torikahvioineen on avoinna ympäri vuoden. Kesällä vilkkaalta ostos- ja kohtauspaikalta löytyvät tuoreet vihannekset, kalat ja muut herkut.

Tästä pääset katsomaan Pöllöwaarin kauden Jyväskylä Menua.

 

Makujen Suomi -konseptin taustaa


HelsinkiMenusta kaikki on saanut alkunsa

Helsinki vietti 450-vuotisjuhliaan ja oli Euroopan kulttuurikaupunki vuonna 2000. HelsinkiMenu oli yksi kultturivuoden hankkeista.

Hankkeen tarkoituksena oli kulttuurivuoden ajan tehdä suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi ja tuoda esiin korkealaatuisia suomalaisia raaka-aineita sekä pääkaupungin keittiömestarien osaamista.

HelsinkiMenusta tulikin yksi vuoden onnistuneimmista projekteista. Yksi harvoista, joka jäi elämään ja näkyväksi elementiksi pääkaupungin kulinaariseen tarjontaan.Kaupunki- ja maakuntamenuja tarjolla Hangosta Rovaniemelle

HelsinkiMenun idea on levinnyt muidenkin kaupunkien ravintoloihin. HelsinkiMenun lisäksi tarjolla on Espoo-, Hanko-, Joensuu-, Jyväskylä-, Kirkkonummi-, Kuopio-, Oulu-, Rovaniemi- ja TampereMenu. Näitä kaikkia ravintoloita kutsutaan KaupunkiMenu tai Taste of Finland -ravintoloiksi.

KaupunkiMenu -ravintoloiden rinnalle on kehittynyt MaakuntaMenu eli Taste of Finland Province -ravintolat, jotka tarjoavati maakuntien makuja. Näitä ravintoloita ovat Häme-, Kainuu-, Satakunta- ja VellamoMenu-ravintolat.

Taste of Finland- ja Taste of Finland Province -ravintolat tunnistat Runsauden haarukka -tunnuksesta.