Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kuusi Vuodenaikaa - Meri

Tervetuloa nauttimaan meren herkuista 18.3. - 20.4.2013


Pöllöwaarin 25-vuotisjuhlavuoden ”Kuusi vuodenaikaa” toinen kauden menu ”Meri” on
saanut innoituksensa valtamerien ruoka-aittojen parhaista ja maukkaimmista raaka-aineista. Menun ruokalajeissa ja valmistustavoissa on vaikutteita kahdelta eri mantereelta.

 

Alku- ja pääruoan juuret tulevat perinteisesti Euroopasta, kun taas väli- ja jälkiruoan kanssa pistäydymme hakemassa vaikutteitaja raaka-aineita Eteläisen- Amerikan puolelta. Menun kanssa tarjoilemme viinimatkan isojen vesien äärelle - Atlantille, Välimeren sisiliaan ja Ageian meren Santorinille.



Menun aloittaa samettisen pehmeä, äyriäiskeitto, joka saa lisämakua grillatusta scampista ja kevään ensimmäisistä parsoista sekä fenkolivaahdosta. Keiton kanssa kaadamme lasiin Sisilian Etnan juurella kasvaneista Carricante -rypäleistä valmistetun kuohuviinin. Ensimmäinen vuosikerta noista mustassa laavakivessäkasvaneiden köynnösten rypäleistä on julkaistu ja sen mineraalinen, merellinen, ruohomainen maku on upea aloitus keiton kera.



Toinen ruokalaji yhdistää merikrotin ja kampasimpukan. Lempeä pastrami ja raikas
sitruksinen chevice sekä yrttien maut saavat Kreikan parhaimpiin valkoviineihin
lukeutuvan Thalassitis- viinin (meren viini) loistamaan. Yrttien ja sitrusten sävyttämä viini tulee Santorinin vulkaaniselta saarelta. Se on valmistettu maailman omaleimaisimpiin valkoisiin lajikkeisiin kuuluvasta Assyrtikosta.



Menun pääruoan hummeri grillataan kevyesti ja herkkusuiden rakastaman raaka-aineen makua tukee runsas hollandaisekastike. Annosta elävöittää merirapuravioli ja tuoreet vihreät vihannekset. Hummeri saa seurakseen Organistrum- valkoviinin Atlantin rannalta Luoteis-Espanjasta. Organistrum on Martin Codaxin upea taidonnäyte Albarino-lajikkeesta, joka on täydellisessä harmoniassa uniikin lajikkeen ominaispiirteiden ja tammikypsytyksen kanssa.


.
Jälkiruoka - eksoottisten hedelmien ja suklaan sinfonia - päättää kevättä kuiskivan menun. Jälkiruuan hedelmäisiä makuja upeasti korostava viini Sisilian Notan alueelta - Passito di Noto - on valmistettu kuivatuista Moscato-rypäleistä. Raikas, intensiivisen makea viini on kuin pullotettua Sisilian aurinkoa – täynnä iloa ja lämpöä.


Menu 63 €
Viinit menulle 42 €

Pieni suupala
________________________________________

Äyriäiskeittoa ja scampi-parsasalaattia, fenkoli-pernodvaahtoa
Planeta Brut Carricante Metodo Classico 2010,
Vino Spumante di Qualita, Planeta, Castiglione di Sisilia, Italia 12 cl
________________________________________

Merikrottipastramia ja kampasimpukkachevice, rucolakreemiä, ruohosipulia ja romescokastiketta
Thalassitis 2011, Nemea Santorini, Gaia Wines, Kreikka 12 cl
________________________________________

Grillattua hummeria ja hollandaisekastiketta, merirapuravioli
ja glaseerattuja vihreitä vihanneksia
Organistrum Albarino 2010, DO Rias Baixas, Martin Codax, Espanja 16 cl
________________________________________

Karamellisoitua ananasta, ananasmysliä, banaanijäätelöä ja lämmintä suklaakastiketta
Passito di Noto 2011, DOC Passito di Noto, Planeta, Sisilia, Italia  4 cl