Yliopistonkatu 23
40100 Jyväskylä, Finland
puh (014) 333 900
myyntipalvelu@hotelliyopuu.fi

hotelli huone varaus internet

TULOPÄIVÄ

LÄHTÖPÄIVÄ

HUONEETupdown

HENKILÖITÄupdown

hBook room internet
hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä hotelli Yöpuu Jyväskylä

Kauden Menu Maa

Pöllöwaarin 25-vuotisjuhlavuoden ”Kuusi vuodenaikaa” kolmas kauden menu on ”Maa”. Keväällä valon määrän lisääntyessä luontokin herää uuteen kasvukauteen ja vähitellen vihreä väri kietoo meidät ympärilleen. Parsasesonki on nyt huhti-toukokuussa parhaimmillaan ja olemme luoneet tuon upean raaka-aineen ympärille herkullisen menukokonaisuuden.


Menun kanssa tarjoamme viinejä kolmelta tuottajalta Saksasta, Markus Molitorilta Moselista, Becker-Landgrafilta Rheinhessenistä ja Weingut Weegmüllerilta Pfalzista. Markus Molitor on perheomisteinen tila Moselissa, jonka johdossa on jo kahdeksas sukupolvi. Becker-Landgraf, toiselta nimeltään J2, tulee viinitilaa pyörittävän avioparin Johanneksen ja Julian etunimistä. Pieni vajaan neljän hehtaarin tila tuottaa maanläheisellä, luonnollisella tavalla niin kuohu-, valko-, puna- kuin jälkiruokaviinejäkin. Weingut Weegmüller puolestaan tekee kahden siskoksen voimin useista eri valkoisista rypäleistä niin kuivia kuin makeita viinejä mahdollisimman luonnonmukaisesti jo 11. sukupolvessa.


Menun aloittaa pehmeän aromaattinen parsamousse, joka saa raikkautta pikkelöidyistä kevätvihanneksista, täyteläisyyttä parmesanlastuista ja rapeutta seesaminsiemenkeksistä. Värikkään räiskyvän annoksen kaikki maut kurotaan yhteen kuohkealla salottisipuli-sabayonkastikkeella. Alkuruuan kanssa kaadamme lasiin rieslingkuohuviiniä, jonka kevyen paahteinen, pehmeäkuplainen maku on kuin tehty alkuruuan makumaailmaan.


Toinen ruokalaji yhdistää vihreän parsan parhaiden merenherkkujen - kampasimpukan, hummerin ja scampin - kanssa. Kastikkeena tarjotaan parsa- ja äyriäisruokien klassikkoa, hollandaisekastiketta. Annoksen täyteläiseen, grillatuista äyriäisistä tulevaan, hieman makeaan luonteeseen sopii runsas, hetken tammessa viivähtänyt rieslingviini, joka on J2-tilan ns. kyläviini eli se tulee Gau-Odernheimin kylästä.Pääruuan pehmeä vasikan sisäfilee yhdessä salottisipulikreemin, rapean rouskuvan paahdetun valkoisen parsan ja maanläheistä makua tuovien paistettujen sienten kanssa on täydellisessä tasapainossa Pinot Noirista valmistetun viinin kera. Myös Gau-Odernheimin kylä on antanut tälle punaisten marjojen ja mausteisuuden sävyttämälle mineraaliselle viinille nimen.Maa- menun päättää englantilaisten aikoinaan kehittämä jälkiruoka, yhtä aikaa kirpeän raikas ja täyteläisen kermainen sitruunaposset. Hedelmäisyyttä annokseen tuo pirteä persikka-limesalaatti ja lempeyttä vanilja-mascarponesorbetti. Weegmüllerin Scheurebesta valmistettu makea viini on tämän kombinaation kanssa, kielen mennessään vievä yhdistelmä. Rypäleen kehitti aikoinaan Saksassa Dr. Scheu (=ujo) vuonna 1916 Rieslingin ja sittemmin kokonaan kadonneen villirypäleen risteytyksenä.

 

Menu 63 €
Viinit menulle 43 €
Alkoholiton juomapaketti 24 €Pieni suupala
________________________________________

Parsamoussea ja pikkelöityjä kevätvihanneksia, parmesanjuustoa ja seesaminsiemenkeksiä

Haus Klosterberg Cuvee Riesling Sekt, Deutscher Sekt, Weingut Markus Molitor, Mosel, Saksa  12 cl
________________________________________

Grillattuja meriäyriäisiä, vihreää parsaa ja hollandaisekastiketta

Gau-Odernheimer Riesling 2010, Qualitätswein Rheinhessen, Weingut Becker-Landgraf, Saksa 12 cl
________________________________________

Vasikanfileetä ja pariloitua parsaa, siitakesieniä ja salottisipulikreemiä

Gau-Odernheimer Spätburgunder 2011, Qualitätswein Rheinhessen, Weingut Becker-Landgraf, Saksa  16 cl
________________________________________

Sitruunaposset, persikka-limesalaattia ja vaniljamascarponesorbettia

Scheurebe Auslese “Verführung der Sinne” 2011, Prädikatswein Pfalz, Weingut Weegmüller, Saksa  4 cl

 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan!